Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България има първото си отличие на европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага - Радослава Мавродиева спечели бронзов медал в тласкането на гюле.

Родената в Сливен състезателка постигна резултат 17,83 метра с втория си опит, което й бе достатъчно за качване на почетната стълбичка. Титлата грабна Анита Мартон с национален рекорд на Унгария - 19,23 м, докато за среброто се пребори Юлия Леанцюк от Беларус с резултат 18,60 м.

Двамата ни представители на финала на троен скок останаха извън медалите. Георги Цонов записа личен рекорд с 16,75 м, което стигна за пето място, а Румен Димитров е осми 16,30. Шампион в дисциплината е Нелсон Евора (Португалия) със 17,21 м.

В същото време 40-годишната Венелина Венева-Матеева е седма на скок височина със 190 см. Тя отпадна при опит на 194. Титлата е на сметката на рускинята Мария Кучина със 199 см. 

Днес шампионатът приключва, а Ивет Лалова ще бяга на полуфинал в късия спринт на 60 метра.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.