Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз не изпълнявам закона за съдебната власт. Законът за съдебната власт го изпълнява ВСС. Това че не могат в рамките на бюджета да го изпълнят къде е моята вина. Спазвам закона за държавния бюджет". Така финансовият министър Владислав Горанов обясни защо отказва да изпълни искането на магистратите за повишаване на заплатите им.

Горанов припомни, че в бюджета са определени парите за съдебната власт. "Този дебат е приключил в края на миналата година. Как мога да кажа на ВСС, че няма да изпълня закона за държавния бюджет", аргументира се Горанов.

Според финансовия министър използването на средни величини, които определят заплатите на магистрати, депутати, министри и т.н., не е добър измерител. "По време на криза се освобождават хората с най-ниски възнаграждения. Това увеличава средната велична. В една фирма, която е в криза. ако първо се уволни секретарката и шофьора и средната заплата нарастне това няма да увеличи благосъстоянието на фирмата. Няма да го мери реално", обясни Горанов.

Той изтъкна, че законите се пишат, за да уреждат вече съществува съществуващи отношения, а не да създават нови такива.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.