По т.нар. афера "Червеи" няма обвиняеми и днес, въпреки че соченият за пряк поръчител на нерегламентираното подслушване - зам.-шефът на дирекция "Технически операции" в ДАНС (бивш на "Вътрешна сигурност" в МВР) Тодор Костадинов, за трети път бе привикан в следствието.

Засега Костадинов остава само свидетел, тъй като разследващите не са предоставили данни за евентуално престъпление, извършено от него.

Костадинов бе "герой" по няколко сюжетни линии в аферата. В доклада на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства е посочено, че Костадинов е направил всички искания за подслушвания като те не са съдържали необходимите по закон атрибути. Отстранената в момента председателка на Софийския градски съд Владимира Янева пък е дала разрешения за прилагане на СРС-тата в също толкова фрапиращо противоречие с нормите. 

За Костадинов Милен Димитров, бивш шеф на ОДМВР Бургас, пък разказа пред вътрешната комисия в парламента, че е бил човекът, който му се обаждал с искания да осигури таен достъп на служители на ДАНС до сървърните помещения на полицейски участъци в морския град. 

И Костадинов бе поканен на изслушване на това заседание на комисията, но с писмо председателят на агенцията Владимир Писанчев уведоми депутатите, че служителят му в същия този ден е излязъл в болничен. 

Главният прокурор Сотир Цацаров пък обяви малко по-късно, че шефът на звеното за подслушванията е заподозрян в съставяне на документи с невярно съдържание.

Въпреки това и днес прокурорите не са предоставили данни за престъпление. Била е направена само очна ставка между Костадинов и двама бивши негови подчинени в МВР.