Ето го и вторият опит да говорим с независимата депутатка Ана Баракова, чийто пропуск за паркинга на Народното събрание се оказа вчера залепен на едно Порше Кайен в столичен мол. Този път бившата пловдивска учителка беше доста по-разговорлива и с готовност призна, че в действителност снимката и пропускът на нея са автентични.

Поршето, паркирано неправилно в подземито на столичния мол "Парадайс".

 - Госпожо Баракова, ще разясните ли все пак въпроса с вашия пропуск за паркинга на парламента?

 - Имам го някъде от две седмици и го ползвам, когато ми се налага за транспорт на багаж и нещо конкретно с мен.

 - Питам ви, защото вчера наш читател ни изпрати снимка, на която той е залепен на черно Порше Кайен.

 - Този автомобил не е мой, а на мой познат, който в определени моменти да ми осъществява транспорт, багажи, лични нужди.

 - Ваш личен шофьор ли е този човек или просто приятел?

 - Е, не мога да давам такава информация сега. Далеч по-големи са проблемите с фалшивите профили, с които трябва да се занимавам, с това, че съм проследявана и следяна, непрекъснато, ежедневно.

 - Нали знаете, че този пропуск не може да се преотдава на някого?

 - Ами, всъщност той е всъщност при осъществяване на мои лични дейности, когато съм го ползвала.

 - А през останалото време не го ползва вашият приятел?

 - Разбира се, тогава си е при мен. При мен положението е малко абстрактно, обект съм на проследяване, на натиск, напрежение. В момента фалшивият сайт, който ми се направи. Обвиненията, че съм на работна заплата при конкуренцията за това работно място. Имам много по-големи проблеми.

 - Може би трябва да кажете на вашия приятел да паркира на правилните места в мола?

 - Той всъщност е виновен и ще си понесе наказанието, спрямо правилника и реда, според който трябва да бъде наказан.

 

Главният секретар на Народното събрание Иван Славчов разясни, че пропускът може да се ползва от до две коли, които народният представител заявява сам. Не е задължително автомобилът да е собственост на депутата. Славчов подчерта, че документът може да се използва само и единствено за паркинга пред Народното събрание.

Славчов припомни още, че в действителност не е позволено пропускът да се преотдава. Но горният пример показва, че доказването на това провинение е практически невъзможно.