Фернандо Алонсо е в добро състояние след тежката катастрофа на пистата "Каталуня" край Барселона в неделя и очаква да стартира в Гран При на Австралия на 15 февруари във Формула 1.

Болидът на "Макларън-Хонда" с испанеца в кокпита се удари в стената на третия завой и часове наред информациите за състоянието на пилота бяха противоречиви. Алонсо е получил леко сътресение на мозъка. Той прекара нощта в клиника, днес минава нови тестове и ако всичко е наред утре (вторник) може да бъде изписан за домашно лечение.

Алонсо пусна тази снимка в
туитър, за да успокои феновете си

"Той е добре, не мисля, че ще има някакви проблеми, рече неговият мениджър Луис Гарсия Абад пред испанските медии. - Ударът бе доста силен, но за щастие няма последици за Фернандо. Той остана в болница най-вече като превенция и всички тестове са добри. Отричам тиражираното, че Алонсо се е чувствал зле. Прочетох много спекулации."

Отборите от Формула 1 са в заключителната фаза на подготовката си преди старта на сезона в Мелбърн. Алонсо се присъедини към "Макларън" след разочароващ пети шампионат във "Ферари". Той е двукратен световен шампион с "Рено" за 2005-2006 г. Спечелил е 32 победи във формулата, последната от които през 2013 г. точно в Барселона.