Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди около седмица министърът на финансите предложи на Парламента да одобрят т.н. MTN програма за 16 милиарда лева. И последвалата реакция на депутати и политици от опозицията (че и на някои депутати от управляващите 4 партии) е типичен пример за некомпетентност, двоен стандарт и празно политическо говорене. За съжаление и някои преподаватели по икономика и финанси наговориха доста глупости по темата по ТВ студиа поради незнание на тази специфична материя.

Шумът започна с изказването на депутата от БСП Румен Гечев, което в печатните и електронни медии бе представено в два варианта:

1. "Заемът означава дълг от 10 000 лева на всеки жив българин".

2. “Заемът означава дълг от 10 000 лева на всяко новородено дете”.

Простата аритметика показва, че ако се вземе по 10 000 лв на всеки българин, то заемът би бил около 70 млрд лв. Даже и ако се вземе заем от 16 милиарда лв за 30 години при 10% лихва (каквито неверни твърдения отправиха доста опозиционни политици), пак простата аритметика показва, че тогава бихме платили максимум 64 млрд. лв.

Истината обаче е много проста. Първо предлаганата за одобрение от Парламента MTN програма е таван за общото външно и вътрешно дългово финансиране, което по разчетите на МФ е необходимо, за да се рефинансират 12 милиарда дълг, който има падежи през периода 2015-2017 и за осигуряване на финансирането на планираните за 2015-2017 година дефицити.

И това не е новина – в закона за държавния бюджет за 2015 година е фиксиран таван на дълга от 8.092 млрд лв, от които 7.701 млрд е външен дълг, а 1.247 вътрешен, а планираният и одобрен от парламента бюджетен дефицит за 2015 г е 2.52 милиарда лв (бих казал за съжаление, защото според мен можеше да е по-малък).

По данни на МФ през 2015 година трябва да се изплатят 6.996 млрд. държавен дълг, в т.ч. 2.028 млрд. вътрешен и 4 967 външен дълг. Следователно през 2015 година нетното увеличение на дълга ще е около 1.4 млрд. лв.

И ако депутатите бяха гласували реформи в пенсионната сфера, здравеопазването и ЖП сектора нямаше да има нужда и от такова увеличение на дълга. А за 2015-2017 година нетното увеличение на дълга ще е 4 млрд. лв, защото 12 милиарда ще се използват за изплащане на стари дългове.

Второ, рефинансирането на дълг не е никаква новост. Т.н. Брейди обмяна, направена през 2003-2004, бе рефинансиране на дълга от бай Тошово време; 2012 година и 2014 година бяха издадени две облигации, които пък рефинансираха частично облигациите от 2003-2004 (част от тях бяха изкупени обратно от МФ под номинала, докато България генерираше бюджетни излишъци през периода 2005-2008).

Много микро фирми, които използуват т.н. бързи краткосрочни необезпечени кредити за осигуряване на оборотно финансиране (например цветар или продавач на сергия на пазар), рефинансират понякога 1000-та лева кредит, които са взели за 3 месеца с нов малък бърз кредит.

Трето, програмата MTN е определено по-ефективен, по-гъвкав и по евтин за външно финансиране особено в сегашните пазарни условия. След като се регистрира 3 годишната MTN програма и след като е гласуван лимитът за поемане на нов външен дълг със закона за бюджета за всяка година, МФ ще може при нужда и благоприятни условия да издаде облигация за максумум 2 седмици при обичайните минимум 8-12 при издаването на една евро или глобална облигация. Всички разходи (за изготвяне на проспект, юристи, регистрация и др) са много по-ниски при MTN програма. И не случайно такава програма се използува от почти всички страни в Европа, като изключенията са страни, които са непознати на международните дългови капиталови пазари като Сърбия например.

Огромна лъжа е и обвиненията че четирите банки, които ще регистрират 3 годишната MTN програма са избрани без конкурс и щели 3 години да изкарват някакви баснословни суми. Имаше конкурс, на който са поканени всички банки, които имат опит в подобни транзакции и са проявили интерес да дадат мостови кредит от 1.5 млрд евро през декември 2014 (използувани предимно за заема, който МФ даде на Фонда за гарантиране на влоговете в банките заради КТБ), да регистрират 3 годишната MTN програма и да издадат първата облигация по тази програма. Що се отнася до цената на такава услуга няма публична информация, но предполагам, че всички банки заедно ще получат максимум 0.05%, тоест 500 000 евро за облигация от 1 милиард евро.

В заключение, депутатите да не се правят на учудени от предложението за 3 годишната MTN програма, с която да се рефинансира стар държавен дълг и планирани дефицити. Повечето от тях са гласували за това в закона за бюджета за 2015 г и за 3 годишната прогноза за 2015-2017. А тези, които не са гласували като БСП и АТАКА, не са го направили, не защото не са били съгласни с планираните дефицити, а защото искаха още по-големи харчове, тоест по-високи дефицити и повече дългове.

Всъщност за мен странно е само едно – че се презюмира, че планираните дефицити за 2016 от 2.175 млн. лв и 1.8 млрд. лв за 2017 година задължително ще ги има, та трябва днес да ги предвидим за финансиране. И всъщност е прав един от моите приятели във фейсбук, който написа:

“Вземане на нов дълг без ясни ангажименти и с екшън план по дати за провеждане на реформи - в пенсионната система, в НЗОК и пр., само ще доведе до задълбочаване на кризата и натрупване на нови задължения. Дълг, покриващ 5 милиарден дефицит за пенсии, е контрапродиктивен! Аз не искам деца и внуци, живеещи в България, да плащат нашето късогледство”.

Така, че Румен Гечев, Георги Кадиев, Мая Манолова и Волен Сидеров като не искат нови заеми, да подкрепят необходимите реформи. Само че левите са против заеми, само когато други ги теглят 

Ключови думи

Коментари

Дай те думата на експерти-икономисти, а не на красливата сврака Оса Манолова, на Лъжец Кадиев, дебила Генчев и ченгесарите от ДС(договаряме си сумата)-Каракачанов и Симеонов.

zakkwylde

Ся, тук възниква един фундаментален въпрос. Според Муравейката съвкупният държавен дълг щял да се увеличи (само) с 5.3 млрд. за три години. Тук Каролев го удря в земята с 4 млрд. Не става ясно обаче защо дългът трябва ИЗОБЩО ДА СЕ УВЕЛИЧАВА, а да не се намалява като пример за добро управление. Ето, на този основен въпрос съдраните чували Герб-Рб-Калфин не могат да дадат смислен отговор. Близо 25% увеличение на дълга и три години финансов комфорт на управляващата шайка? Щом кочината не може да генерира необходимите приходи в бюджета, редно е прасетата да се простират според чергата със съответното намаление на бюджета, а не да вкарват поколенията в дългове заради некадърността на бащите. Каролев, излез от лявата канавка - тя води в блатото.

БОКЛУК тъп и необразован! Всеки заем има средно до 10% годишна лихва по сложна схема (учи се 5 години в университет т.н. наука икономика). Оттам идва ОБЩИЯ ДЪЛГ за 3 години! КАТО СИ СИ КУПИЛ КОМПЮТЪР, НЕ СИ ВЪОБРЪЗЯВАЙ, ЧЕ СИ СИ КУПИЛ И ОБРАЗОВАНИЕ!!!

А ПИБ видните лифтоконцесионерите няма ли да връщат милярда дето правителството го наля в банката като помощ? Или той е за втора кабинка? А фонда за гарантиране на влоговете, дето получи милиард и половина за КТБ, няма ли да ги връща? А обезпеченията от КТБ ? КЪДЕ СА ТИЯ 3-4 МИЛИАРДА ПАРИ В СМЕТКАТА? А Каролев?

Икономиката се учи и затова такива простаци, като теб-неуки и прости НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЦЕПВАТ НЕГРАМОТНО И ТЪПО!

414

Хора, просто ПРОЧЕТЕТЕ материала на Владимир Каролев, ПРОЧЕТЕТЕ ГО! Не започвайте да хейтите от нищо, моля ви! И се научете да пишете! Никой не ви кара да пишете на ръка, улеснени сте с клавиатури!

Принципно, "реформаторското" правителство, да земи да наапрай някоя реформа, барем си намали харчовете, и да балансира бюджета, а не да заробва децаата ни с милиарди

Първо прочети, какво ти казва експерт-икономиста и като не разбираш темата - НЕ КОМЕНТИРАЙ, защото нямаш нито образованието, нито мозъка за това!

5,3 милиарда нов дълг + 1 милиард, налят в ПИБ, който те ще връщат + 2,5 от обезпеченията на налятите в КТБ = 8,8 милиарда за крадене. Дясна политика

ДО ВСИЧКИ НЕОБРАЗОВАНИ ТЪПАНАРИ! Дайте думата на експерти-икономисти, а не на красливата сврака Оса Манолова, на Лъжец Кадиев, дебила Генчев и ченгесарите от ДС(договаряме си сумата)-Каракачанов и Симеонов.

Ма те и "експертите" много се опетлаха. Каролев говори за 4 милиарда нов дълг, Муравей за 5,3 милиарда, а Владко - че можел да намали офертата с 2 милиарда. Много ангро го подкараха с милиардите... "Експертите" е сложено в кавички, защото никой тримата не е завършил "финанси", между другото..

Да не даваме думата на ченгесарите от ДС Каракачанов и Симеонов, а да я даваме на ченгесара от ДС агент Камен, а? :-)

Не сметката е проста, а ти си ПРОСТАК! Новият дълг сае изчислява по сложна формула, между главницата, лихвата от 10%, лихвата изплатена до момента и всички дългове по обслужването на дълга - учи се в икономическия университет, ако имаш мозък и следваш там 5 години. ТЪПАНАРИТЕ-КОМЕНТАТОРИ ДА СЕ ИНФОРМИРАТ, КАТО НЕ СА СЕ ОБРАЗОВАЛИ, ПА ТОГАВА ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ПО ФОРУМИТЕ! ! !

Олигофрен смотан, ако беше учил дори и половин семестър икономика, щеше да знаеш какви глупости си написал. Човекът е почти напълно прав.

има си мнозинство,

ще гласуват.Язък,че уплашиха шофьора на белия автобус за 1 милиард заробващ заем през 2013 г.

С тези нови дългове обричат децата ни на емиграция! Кой ще ги връща тия 19 милиарда. Да, точно 19 милиарда. Тройната коалиция остави 12 милиарда външен дълг и 8 милиарда резерв. Тия от ГЕРБ-2 ще оставят 27 милиарда външен дълг и 4 милиарда резерв (по техните собствени разчети). Смятайте де, "екперти"! Вашите ви крадат ви като замаяни, а вие си лаете Путлер-Мутлер, Обонго-могомбо.... Тъпо стадо!

Стефан

Ей, позитански трол, не лъжи с числата и прочети фактите от статията!!! НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВИ СЕ ХВАШЩА НА ТЪПИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ!

Charley

Ало, комуниста, аз съм един от напусналите България и я напуснат заради вас, комунистите, не заради дълга, който тогава бяхте натрупали! "Обречените" на емиграция сме извън България защото ни омръзна от вмашето арогатно поведение с което непрекъснато криете лъжите и кражбите си.

хех

Добре, Каролев е ясен. Така е. Не е ясно обаче защо няма (и не се планират) реформи, които да премахнат дефицита, та да не се налага 4 милиарда кредит за 2 години само за него...

K. Georgiev

Понеже за реформи трябват доверие, воля и пари. В момента доверието на правителството е 30%, волята показват само единици от реформаторския блок, а пари определено излишни няма и не може да се вземат понеже ударихме 3% дефицит пак тази година.

До тъпанарите необразовани

Реформи се правят с АКЪЛ и с РЕСУРСИ т.е. пари, левове.

Стефан

Предвижда се ежегодно намаляване на дефицита в периода 2015-2018. Когато Дянков опитваше да прави балансиран бюджет и да държи нисък буджетен дефицит се изливаше огроман помия срещу него и имаше неистов вой, нали така.

Няма страшно, ще го гласуват! Те от ГЕРБ ще си спретнат пак една "тематична" коалиция с ДПС, като за кражбата на пенсионните фондове, и ще го гласуват. Като е за кражби, ГЕРБ и ДПС са винаги на линия, рамо до рамо

Банкерът

Вярно ли е господин Каролев, че сина ви работи в HSBC и конкретно той работи ли по сделката?

Тъпанар, а не банкер

За да е там, сигурно поне има експертното ОБРАЗОВАНИЕ. В такава банка не назначават калинки, затова има и световна репутация. ЕВАЛА, че има кадърен син!

Това е банката , замесена в скандалите за укриване на данъци

ТЪПАНАР дебилен! Банката има над 920 филиала в света и филиалът в Швейцария е разследван в момента, а не ЦЯЛАТА БАНКА И ЦЕНТРАЛАТА Й!

Един милиард, два милиарда, пет милиарда.... Абе, Каролев, ти парите за нищо ги нямаш?!?!? Като ти се вижда нормално да се задлъжнява с такива суми - плащай си ги тогава с лихвите барабар!!! Аз нямам намерение да плащам чужд масраф!!! Най-демонстративно спирам да си плащам данъците! Слагам кръст на тая пропаднала държава!!!

Charley

Затова държавата пропада, защото повечето мислят като теб!

Когато Мая Манолова, Волен Сидеров, Георги Кадиев и Велизар Енчев са в истерия, значи държавата върви в правилна посока! Слава Богу, че някои хора си научиха урока! С кюстендилска курва, съветски кретен, "социален" милионер и селски разузнавач, трябва да се пипа здраво! Става обаче и като им се присмееш, избирайки Симеонов за шеф на комисията по енергетика! Манолова раздава "банкноти" по 10 000 лв., та това са парите, които дава месечно за фризьор! Сидеров ни плаши с Путин, на Соня Кадиева фирмите за износ на евтин ток нещо засмукаха въздух, а Енчев на българската Сириза може да й изиграе едно сиртаки за спомен. Може и Ганкиното....

Виж, ДПС не е в истерия. Да забраним всички, освен ГЕРБ и ДПС, а ?

Как се познава кога Каролев лъже? Като си движи устните...

ПРОСТАК- Т Р О Л тъп!

Тоя дебилен ТРОЛ няма мозък за повече и пише това изречение във всички сейтове и по всички теми.

Стоян Минков

Не съм много в час ,но ми звучи разумно.

делян

поредната "реформа" на това правителство! Блъскай дългове, пък тези след теб да се оправят. А какво стана с реформите? Горанчето щеш-нещеш си каза, че ако няма дълг, няма да има дефицити, демек ще трябва да се потрудят повече!

д-р Петроff

`Р.Гечев,вместо да е в затвора до живот,се изказва в парламента.Специалистите на "лявата" икономика(разбирай лява ръка,десен джоб) едно си знаят,едно си баят.Лая Манолова е свръх компетентна по всичко.И тя като Гечев. Ако имах такъв преподавател,като Гечев,щях да се изпикая на дипломата си.Даже, практичният иначе Кадиев не издържа на напрежението и той ломоти глупости.За съвеЦкият патриот Болен да не говорим.Той съзря в новите кредити хитрост за закупуване на оръжие.ГЕРБ съвсем са се заебали медийно.Немогат да обяснят за какво ще искат пари,а после се оплитат като пате в калчища с мъгляви обяснения.Тъпо,а би било смешно, ако.....

Що бе докторе, смешно си е. Просто са жалки, ама толкова си могат. Ама ние сме по-жалки, че тези са изборът ни и на сегашните и на следващите и по-следващите избори.

ситито последна надежда за живот нали така

Работещите Българи са намалели до 2 200 000 към 1.1.2015 така естествено се падат по 7272 лева нов дълг за всеки работещ ако се тегли този заем!Честито,а г-н Каролев сигурно е един от посредниците щом тръби с този пропагандаторски тон!

Коментатор

Владимир, защо пискахте миналата година за 1 милиард заем, а сега доволно потривате ръчички за 16 милиарда? Защо при първото правителство на Ръководителя политиката беше краен неолиберализъм с брутални критики към социализма, а сега рязко минахте на социализъм, т.е. тегли си ви към старото комунистическо минало? Ти, момче, си толкова икономист, колкото аз космонавт!

Има разлика между икономика и финансиране, където се работи с цифри и факти и пропагандни речи и изхвърляния...Тук просто няма диалог, има нечуваемост...Фактите са едно, а едно си знае баба едно си бае е друго...Тези уроци от минали времена добре сме ги научили...

Стефан

Прав е Владо Каролев - когато фактите говорят - мошениците (като другарите от БСП/БКП и Атака) трябва да замълчат. И няма по-галяма наглост, безочие и гьонсуратлък от това такива като Румен Гечев - министър на Жан Виденов и специалист по хиперинфлация, банкови фалити и икономически катастрофи да продължават да се изказват по икономически-финансови въпроси.

Каролев, вечния медиен лобист на мафията

Като говорим за финансово образование, да споменев новата "калинка" от снимката. Министър Владко Горанов е завършил "Социални дейности" в Свищов. След това, инсталиран вече на работа из министерствата, гордия бакалавър по "Социални дейности", взима и крайно съмнителна магистратура по счетоводство от същото заведение. Без да прекъсва сладката си държавна работа и стаж. Проблема е, че по това време НЯМА ЗАДОЧНА ИЛИ ДИСТАНЦИОННА ФОРМА на обучение по магистърстка програма по счетоводство в Стопанската Академия в Свищов , а само РЕДОВНА ПРИСЪСТВЕНА форма на обучение. Така, че възможностите са три : 1. лъже, че е ходил на работа, а всъщност е ходил на лекции и упражнения 2. Лъже , че е ходил на лекции и упражнения, а всъщност е бил на работа 3.Взел е диплома "по втория начин", калинчестия...

Туй е мега скандал , ако е вярно! Оставка !!!

Харалан

Вярно, че нямаше задочни магистърски по него време в Свищов. Как се е уредил?

Финансов министър, без да е учил "финанси" . О Българийо...

komisarq

Супер!....просто думи нямам.....я обяснете тогава тази MTN програма, защо не я качите на сайта на МФ или някъде другаде, както даваната за пример Полша да речем? Какво се крие? Или не се крие нищо, но няма да дадем публичност щото....? Договорът с банките е ясно, че не може да отмени границите на гласуваният бюджет и заложеният дефицит в него, НО МФ може без санкция да използва фин. резерв, а и май ще излезе накрая, че няма да има нужда от ратификация за всяка емисия, както досега, което според мен си е пак "скришом одобрения" без знанието на "публиката". Ще се разбере. Поне от това, което се чете от тригодишна прогноза е видно, че се предвижда дългът да достигне близо 27 млрд. през 2017 г., а в края на 2014 г. той е 22 млрд., от което е видно че Нето 5 млрд. лева (че и отгоре)е увеличението за периода 2015-2017 г. Вярно ли е твърдението, че в посоченият за рефинансиране "стар" дълг са включени и онези 1.8 млрд. вече платени на м. Януари тази година?. Защо да се взема отново заем, за да се посрещне този падеж ако вече е платен? Как може да се обясни разликата между справката на МФ и дълга, описан в средносрочната програма, актуализирана м. Януари 2015 г., но не публикувана?Министър Горанов твърди, че причината е различна методология, но каква е тя? Някаква нова европейска ли, американска ли, български вариант ли? И накрая: Проблемът с новия дълг не е във факта на приемането на средносрочна програма. Проблемът е в липсата на прозрачност. Как да се ориентира средно финансово грамотен данъкоплатец, като ЛИПСВА толкова много информация, за да може да се създаде информирано мнение?!

luther

Здравейте, имате ли нужда от заем, за да плати сметките си или да реши всеки вид финансов проблем, моля свържете се с мен сега чрез имейл: [email protected] Предлагам всички видове заем. благодаря

David Peterson

Вие сте в нужда от заем, за да си купи къща, кола? Вие сте във всяка финансова каша и искате да се заселят си криза? Имате ли нужда от заем, за да се започне стопанска дейност? Имате ли нужда от заем, за да отговори на нуждите на членовете на семейството или да остане финансово плаващата? Ако това е случаят, тогава се притеснявайте, не повече, защото ние сме частна заем компания, чиято цел е да помогне на хората в нужда от финансова, така че те могат да живеят живота, както те желаят. Попълнете формата по-долу и го върна към нас чрез имейл, както [email protected] и ние ще се радваме да ви помогнем. Име: Държава: държава: Пол: Телефонен номер: Попълнете това и да се върнем към нас чрез имейл, както [email protected] така кредитната операция може да започне OK. Име: David Peterson Email: [email protected]

Scot Licon

здравствуйте Мы предлагаем частные, коммерческие и персональные кредиты ставки очень низкие темпы лишь на 3,4% в год до 32 лет амортизации в любой точке мира. Мы предлагаем кредиты в пределах от $ 500 до $ 500,000,000.00 ПРИМЕЧАНИЕ: максимальное количество у нас кредитовать составляет $ 500,000,000.00 в следующем валюты: Единый государственный долларов, Европы и Великий британский фунт стерлингов (GBP). Наши кредиты хорошо застрахованы на максимальную безопасность является нашим приоритетом. Вы теряете спать по ночам, беспокоясь, как получить законное кредита кредитор? Личные кредиты надежный контакт (доверительный) теперь специалисты, чтобы помочь остановить плохой кредит найти решение, что победа наша миссия. E-mail: [email protected] Все права защищены Реклама на сайте менеджер Copyright © 2015

Bob Williams

Кандидатствайте за бърз и удобен заем, за да плати сметките и да започнете нов бизнес или ре-финансиране на проектите си на по-евтиният лихвен процент от 3%. Да се свържете с нас днес чрез: [email protected] за повече информация.

[email protected]

Интересувате ли се в получаването на всякакъв вид заем, а след това се свържете с нас днес на файла: [email protected] Формуляр за кандидатстване за кредит .. Пълно име: Секс: Държава: Град: Окупация: Месечен доход: Размер на кредита Нужда: Заем Продължителност: Мобилен номер: Г-н Джон Тери

[email protected]

Интересувате ли се в получаването на всякакъв вид заем, а след това се свържете с нас днес на файла: [email protected] Формуляр за кандидатстване за кредит .. Пълно име: Секс: Държава: Град: Окупация: Месечен доход: Размер на кредита Нужда: Заем Продължителност: Мобилен номер: Г-н Джон Тери

[email protected]

Интересувате ли се в получаването на всякакъв вид заем, а след това се свържете с нас днес на файла: [email protected] Формуляр за кандидатстване за кредит .. Пълно име: Секс: Държава: Град: Окупация: Месечен доход: Размер на кредита Нужда: Заем Продължителност: Мобилен номер: Г-н Джон Тери

GERARD SANCHEZ

Здравейте, аз съм г-н Жерар Sanchez, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние заем средства на физически лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: ([email protected])

ramirez gloria

Смятате ли, че за получаване на заем? Вие сте сериозно, нуждаещи се от спешно заем, за да започнат свой собствен бизнес? Вие сте в дългове? Това е вашата възможност да се постигне желанието си, даде лични заеми, бизнес кредити и бизнес кредити и всички видове кредит с 2% лихва за повече информация се свържете с нас чрез електронна поща ([email protected])

HILARY BOBBY

Ние искаме да се информира широката общественост, че Хилари Боби Loan Company понастоящем давате заем на много атрактивни цени от 2% годишна лихва. Ако сте в нужда от финансиране за разширяване на бизнеса, селскостопанска цел, погасяване на дълга и образователен заем тогава можем да бъде от голяма помощ и помощ за вас. За повече запитвания за нашата кредитна програма ви препоръчваме да се свържете с официалния си имейл посочено по-долу: [email protected]

оферта за заем

Аз предлагам заеми при ниска лихва. бизнес фондове и персонал финансират сте available.If сте в дългове и имате нужда от заем Просто ни кажете, дори и с лоши кредити, ние продължаваме да Ви предложим заем, за повече информация и финансова помощ .. свържете с нас днес [email protected]

Mrs Angela

ЗАЕМ ЗА ОФЕРТА ЗА ВСИЧКИ (КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА) Вие сте бизнесмен или жена? Вие сте във всеки финансов стрес? Имате ли нужда от пари, за да започнат свой собствен бизнес? Имате ли ниски доходи и е трудно да се получи кредит от местни банки и други финансови институции? Отговорът е тук, Анджела Давидс Loan Firm е отговорът. Ние предлагаме; а) лични заеми, разширяване на бизнеса. б) започване на бизнес и образование. в) консолидиране на дълг. г) заеми Hard пари. Въпреки това, нашият метод дава възможност да се посочи размерът на кредита е необходимо, а също и продължителността можете да си позволите да завърши погасяване на кредита с лихва в размер на 2%. Това дава реален шанс да се съберат пари, което трябва. Заинтересованите кандидати трябва да се свържат с нас чрез: [email protected]

david moyes

Здравей. Това е Дейвид Мойс. Искам да се доведе до знанието на обществеността, че съм частен кредитор, който предлага Oan с лихвен процент от 2%. Вие сте в затруднено финансово положение? Прави ли ви финансово нестабилна? Искате ли да отворите бизнес и нямат капитала или искате т разширите бизнеса си? Ако отговорът е да, трябва да се свържете с нас за заем. Можете да се свържете с нас чрез нашата имейл адрес. електронна поща [email protected] DAVID LOUIS.

irene fernandez

Здравейте, вие сте финансово хендикап? Имате ли ниска кредитен рейтинг и имате затруднения да получат заем от местни банки и други финансови институции? Имате нужда от заем или финансиране по някаква причина, като например: личен заем, бизнес експанзия, Предприемачество и образование, консолидиране на дълг, твърди парични заеми. Тук е решениято на своите problem.We предлагат кредити на клиенти от цял свят широк @ 2% лихва за отпускане отмени. Изпратете ни имейл на адрес: ([email protected])

Eco Teck Company

Имате ли нужда от спешен заем за финансиране на вашия бизнес или в друга цел? ние сме сертифицирани и легитимна и международно лицензирана заем заемодателя Ние предлагаме кредити на фирмите посредници, фирми и граждани на достъпна лихвен процент от 2%, това може да бъде краткосрочен или дългосрочен план заем или дори и ако имате лоша кредитна, Ние ще обработим заем, веднага след като получим Вашата заявка. ние сме независима финансова институция. В момента има изградена отлична репутация през годините в предоставянето на различни видове кредити на хиляди наши клиенти. Ние предлагаме гарантирани услуги за заем от всякакъв размер на граждани и неграждани ние предлагаме лесни лични заеми, търговски / бизнес кредит, заем колата, лизинг / оборудване финанси, заем консолидиране на дълг, начало заем, за всички граждани и неграждани, при които или добра или лоша кредитна история. Ако сте в нужда от нашата компания имейл ([email protected]), можете да ни пишете с вашия = Информация Eco Teck [email protected]

gerard sanchez

Здравейте, аз съм г-н Жерар Sanchez, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние заем средства на физически лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: ([email protected])

Thomas Brice

ВНИМАНИЕ: Ние сме сертифицирани кредит Кредитор базирани worldwide.We изключва всички видове заем както лични, така и ипотечен кредит за хората по целия свят, Интересува човек трябва да се свържете с мен чрез: [email protected] поздрави Финансирането Manager.

Г-жа Фарида Stephen

Добър ден, аз съм регистриран частен кредитор пари. Ние даваме заеми за подпомагане на хората, фирмите, които имат нужда да се актуализира финансовото им състояние по целия свят, с много ниска годишна лихва от едва 2% в рамките на една година, до 30 години погасяване продължителност период до всяка точка на света. Ние даваме заеми в диапазона от 5000 евро до 100.0 милиона евро. Нашите заеми са добре осигурени, за максимална сигурност е наш приоритет. Интересува човек трябва да се свържете с нас чрез имейл: ([email protected]) Били ли сте били отказали от толкова много банки ви е необходимо финансиране за разширяване на бизнеса ви, имате нужда от личен заем Кандидатствайте за заем, изсипваме подробностите по-долу: 1. Пълно име 2. Адрес 3. Размер 4. Срок Период 5.Phone Номер 6. Професия Г-жа Фарида Stephen

davd moyes

Здравейте, аз съм Дейвид Мойс лично и регистриран пари заемодателя, аз предложи заемни средства на физически лица и посредник в размер на 2% ... всеки заинтересован кандидат трябва да се свържете с нас чрез имейл: [email protected]

Mr Anderson

Здравейте, имате ли нужда от заем? Ако е така, свържете се с нас по електронна поща: ([email protected]) Оферта за заем

Jessica Van

Имате ли нужда от заем, за да плати сметката или да имате нужда от пари, за да си купи къща се свържете с нас, тъй като ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде заем колата и stundent заем при проявен интерес свържете се с нас чрез имейл jessivan1 @ Hotmail .com

eduardo santos

Нуждаете се от спешна заем, за да изплати дълговете си? Имате ли нужда от заем, за да започнете нов бизнес? Имате ли нужда от личен заем? Ние предлагаме всички видове заеми при лихвения процент от 2%. Свържете се с нас на имейл: ([email protected])

Mr Perry

Здравей,   Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, авто   заем, студентски кредит, заем консолидиране на дълг, необезпечен кредит, рисков   капитали и т.н. ... или са били сте отказали заем от банка или всяко финансово   институция за една или повече reasons.You сте на правилното място за   Вашите кредитни решения!   Аз съм частен кредитор на, аз отпуска заеми на фирми и физически лица при   ниска и достъпна лихвен   размер на 2%.   Интересувате ли се? Свържи се чрез електронна поща [email protected] за проследяване обработката на кредита и   прехвърлят в рамките на 48 часа;   ПОДРОБНОСТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ   име   Дата на раждане :   Пол:   Семейно положение:   Адрес:   Град:   Щат / провинция:   Zip / пощенски код:   Държава:   Телефон:   Електронна поща:   Членка Цел на кредита:   Заета сума:   Заем Продължителност:   Net месечен доход.   Върнете се към мен възможно най-скоро с горните детайли за повече информация.   Надявам се да чуя от теб.   поздрави   Свържете се с нас Perry Clement

Elizabeth

Мы прапануем прыватныя і персанальныя крэдыты ў памеры 2%. дэталі прапановы Цяпер ён пачынае ўжываць інфармацыю ад $ 2,000.00USD $ 10,000,000.00USD. Поўнае імя: Сума пазыкі: Працягласць крэдыту: краіна: тэлефон: Звяжыцеся з намі: [email protected]

larry

Мы прапануем прыватныя і персанальныя крэдыты ў памеры 2%. дэталі прапановы Цяпер ён пачынае ўжываць інфармацыю ад $ 2,000.00USD $ 10,000,000.00USD. Поўнае імя: Сума пазыкі: Працягласць крэдыту: краіна: тэлефон: Звяжыцеся з намі: e »[email protected]

Meryl

Имате ли нужда от финансиране? Имате ли нужда от бизнес или личен заем? За повече информация, контакти Email: ([email protected], [email protected])

stacy

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола заем, студентски кредит, консолидиране на дълг кредити, необезпечени кредити, рисков капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече reasons.You в точното място за Вашите решения заем! Аз съм частен кредитор, давам заеми до фирми и физически лица на ниска и достъпна лихвен процент на 2%. Интерес. Моля, свържете се с нас чрез имейл: [email protected] благодаря, Г-жа Стейси

Lina Fernanda

Здравейте, аз съм г-жа Лина Фернанда, а частните заеми кредитори, които дава време живот възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене по не повече, тъй като ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние кредитни фондове, за да се лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: ([email protected])

Anderson Morris

Ако сте в нужда от заем или имате ли нужда от пари, за да плащат сметките си, свържете се с нас, тъй като ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде дълго и кратко време заем за повече информация се свържете с нас чрез имейл [email protected]

Daniel Walls

Добър ден, Ние сме легитимни, уважавани правителство регистриран пари заемодателя. Ние сме компания, която предложи финансова помощ. Ние отпускат средства, за да се лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна история или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние направи надеждна помощ бенефициент, както аз ще се радваме да ви предложим заем при 2%, така че не се колебайте да кандидатствате за кредит, тъй като ние ще ви предоставим най-доброто от нашата услуга. Оказани услуги включват * рефинансира * Подобрение на дома* Инвестиционен кредит * Авто кредити * Консолидиране на дълг * Линията на кредит * Втора ипотека * Бизнес кредити * Лични заеми * Международните заеми. Кредитополучателите ИНФОРМАЦИЯ: Пълно име: Пол: Семейно положение: Адрес: Пощенски код / ​​Град: Държава: Дата на раждане : финансиране: Необходимото количество: Заем Дължина: Заплата / годишен доход: Професия : Целта на кредита: Телефон: Fax: Мото: Ние предоставяме на нашите клиенти с осигурен кредит и гарантиране на програмата ще получи. С Най-Добри Пожелания. Г-н Daniel Walls / MD / Свържи се с имейл: [email protected]

Cornells Hendricks

Аз съм Mr.Cornells Хендрикс, с добра репутация заемодателя заем, Имате ли лоша кредитна или имате нужда от пари, за да плащат сметките? Искам използвате тази среда да ви информирам, че използва надеждна помощ бенефициент, ще се радваме да ви предложим заем при 3% лихва rate.so свържете с нас чрез електронна поща: [email protected]

THOM

Моето име е Vince Том и в момента живеят в обединена състояние на Америка, преди около година бях става чрез финансова несъстоятелност един мой приятел ме запозна с (UNITED ЗАЕМ COMPANY), така че аз се свързва с компанията и аз се прилага в продължение на пет хиляди долара. В рамките на кратък период от време, аз получи парите си чрез банковата си сметка. съм само прави това, защото аз мисля, че те могат да ви помогнат с каквото и вид на заем може да искате да се кандидатства за. контактът е [email protected]

THOM

Моето име е Vince Том и в момента живеят в обединена състояние на Америка, преди около година бях става чрез финансова несъстоятелност един мой приятел ме запозна с (UNITED ЗАЕМ COMPANY), така че аз се свързва с компанията и аз се прилага в продължение на пет хиляди долара. В рамките на кратък период от време, аз получи парите си чрез банковата си сметка. съм само прави това, защото аз мисля, че те могат да ви помогнат с каквото и вид на заем може да искате да се кандидатства за. контактът е [email protected]

PassportQuality

Купить Качество Реальные и поддельные паспорта ([email protected]) визы, лицензии, удостоверения личности, ПЛА Мы производим поддельные и настоящие паспорта, водительские права, свидетельство о рождении, удостоверение личности для всех стран мира. мы профессионалы, и мы делали это в течение более десяти лет семи сегодня. Мы предлагаем только оригинальные высококачественные поддельные паспорта, водительские права, удостоверения личности, штампы и другие продукты для следующих стран: Австралия, Бельгия, Мексика, Испания, Бразилия, Канада, Финляндия, Франция, Ирландия, Португалия, Швеция, Германия, Италия, Нидерланды, Великобритания, США и многих других странах. МЫ лучших производителей качественных документов, с более чем одного миллиона наших документов, циркулирующих по всему миру. Как связаться с ': [email protected] Ключевые слова: поддельные паспорта купить онлайн, водителя лицензии, поддельные паспорта, лицензии пилота Паспорта ложные, фальшивые паспорта как сделать фальшивый паспорт дома, производитель поддельных паспорта, поддельные паспорт фарфора, работать, сделать фальшивый паспорт онлайн

PassportQuality

Купить Качество Реальные и поддельные паспорта ([email protected]) визы, лицензии, удостоверения личности, ПЛА Мы производим поддельные и настоящие паспорта, водительские права, свидетельство о рождении, удостоверение личности для всех стран мира. мы профессионалы, и мы делали это в течение более десяти лет семи сегодня. Мы предлагаем только оригинальные высококачественные поддельные паспорта, водительские права, удостоверения личности, штампы и другие продукты для следующих стран: Австралия, Бельгия, Мексика, Испания, Бразилия, Канада, Финляндия, Франция, Ирландия, Португалия, Швеция, Германия, Италия, Нидерланды, Великобритания, США и многих других странах. МЫ лучших производителей качественных документов, с более чем одного миллиона наших документов, циркулирующих по всему миру. Как связаться с ': [email protected] Ключевые слова: поддельные паспорта купить онлайн, водителя лицензии, поддельные паспорта, лицензии пилота Паспорта ложные, фальшивые паспорта как сделать фальшивый паспорт дома, производитель поддельных паспорта, поддельные паспорт фарфора, работать, сделать фальшивый паспорт онлайн

jane

Здравей, Това е да се информира широката общественост, че г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се днес с нас по електронна поща, така че можем да ви дадем нашите правила и условия за заем при: ([email protected])

fred johnson

Нуждаете се от спешна заем, за да изплати дълговете си? Имате ли нужда от заем, за да започне нов бизнес? Имате ли нужда от личен заем? Ние предлагаме всички видове заеми при лихвен процент от 2%. Свържете се с нас днес по електронната поща ([email protected])

jane

Здравей, Това е да се информира широката общественост, че г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се днес с нас по електронна поща, така че можем да ви дадем нашите правила и условия за заем при: ([email protected])

John Mclondon

Добър ден, Нуждаете се от бизнес кредит? или личен заем? Имате ли намерение да се заемат заем? така се свържете с нас сега с повече информация. моля изпратете молбата си чрез електронна поща и ([email protected]) Искане за кредит: пълно наименование: Размер на кредита: адрес за контакт: страна: телефонен номер: продължителност на кредита: Цел на кредита: Чакам ви спешно реагиране.

Juliana Michael

Здравейте, казвам се Юлиана Майкъл, жертва на измама в ръцете на фалшиви кредитори, аз съм бил измама всичко най-29,000,000 Euro, защото имам нужда от голям капитал 80,000,000 хиляди, аз почти умря, аз нямах къде да отиде, моя бизнес унищожени в процеса загубих сина ми .. не мога да понасям това да се случи отново. през юни 2014 г., се запознах с един приятел, който ме запозна с добра майка г-жа Елина, че в крайна сметка ми помогна да си осигури заем в компанията, добра майка, че искам да използвам възможността Това да кажа, благодаря ви, Бог да продължи да ви благослови, аз също искал да използвам тази възможност, за да съветва колегите български е, че има много измами там, ако имате нужда от заем и защитена заем бързо се регистрирате само чрез г-жа Елина чрез имейл: [email protected] можете да се свържете с мен чрез този имейл; [email protected] ако имате някакви съмнения. моля тя беше единственият човек, надеждна и достоверна. Благодаря.

Sean Kent

Частните заеми, не кредитна проверка, Fast Одобрение Няма кредитни чекове, нисък лихвен процент, одобрен през 2-5 дни Кандидатствайте за частна лична или бизнес заем днес при много ниска лихва. От личен да бизнес кредити, ние имаме решение на вашите финансови нужди. Когато банката ви обърнат гръб на вас, не се отказвайте, нека да ви помогне да се върна на пистата. Тъй като въпросът за кредит и сигурността е нещо, което клиентите са все по-загрижени за, Ако се интересувате, Отговор на този имейл или посетете нашия уеб сайт днес за повече информация. Заявител лични данни. Твоето име: Нужна сума: Стараната ти: Заем Продължителност: Вашият адрес: Телефонен номер: Месечен приход: Секс: Вашия факс номер: Твоята възраст: Лице за контакт: Шон Кент. Е-мейл: [email protected]

Добър ден, аз съм регистриран частен пари заемодателя. Ние даваме заеми за подпомагане на хора, фирми, които се нуждаят от актуализиране на финансовото състояние по целия свят, с много ниска годишна лихва от едва 2% в рамките на една година до 30 години срок на изплащане продължителност до всяка част на света. Ние даваме заеми в рамките на обхвата на € 5000 до 100 000 000 евро. Нашите заеми са добре осигурени, за максимална сигурност е наш приоритет. Интересува човек трябва да се свържете с нас чрез имейл: ([email protected])

[email protected]

Ние сме християнска организация, образувана да помогне на хората в нуждите на помага, като например финансова help.So ако ще чрез финансови затруднения или сте във всяка финансова каша, и имате нужда от средства, за да започнат свой собствен бизнес, Търсите ли за финансова assistanceof всякакъв вид? Ние сме частна фирма заем, който осигурява всички видове кредит / финансиране за всички онези, които желаят за финансова помощ. или сте констатацията, че е трудно да се получи капитал заем от местни банки, [email protected] за Библията казва, "" Лука 11:10 Всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори ", така че не позволявайте те възможност ти да мине, защото Исус е същият вчера, днес и завинаги more.Please тях е за сериозни мислещи и Божиите страхувайки Хората, ще сме тук, за да помогне на тези, които са в нужда от help.Email; [email protected]

henry mark

Имате ли нужда от заем, за да си плащат сметките, или имате нужда от пари, за да започнат свой собствен бизнес се с нас, тъй като ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде дълго и кратко време заем за повече информация се свържете с нас чрез имейл: [email protected]

mark smith

Внимание, Кандидатствайте за бърз и удобен заем, за да изплати сметките, Xmas заем, Ипотечен кредит, заем консолидация и да започнете нов бизнес или ре-финансиране на проектите си на по-евтиният лихвен процент от 3%. правя свържете се с нас днес чрез: [email protected] с размер на кредита е необходимо. Ние сме сертифицирани, регистриран и законен кредитор. Можете да се свържете с нас днес, ако се интересувате от този заем, свържете се с нас за повече информация относно процеса на заем, процес като условията на заема и условията и начина на заема ще бъдат прехвърлени към Вие. Трябва ви спешно реагиране, ако се интересувате. Първа информация, необходима от вас: Трите имена: ............ Държава:…………... Щат / Провинция: ............... Телефонен номер:………… Продължителност: ............ Нужна сума като кредит: ......... .. Къща Адрес Адрес / офис: .......... Професия:............ Месечен приход:………. Семейно положение:……….. Възраст / Пол: ............ .. Цел на кредита: ............ .. Кандидатствали ли сте за заем преди? (Да или не):... Забележка: Всички Отговорите следва да се изпращат на:  [email protected] за бързо обработка. Благодаря.

mark smith

Внимание, Кандидатствайте за бърз и удобен заем, за да изплати сметките, Xmas заем, Ипотечен кредит, заем консолидация и да започнете нов бизнес или ре-финансиране на проектите си на по-евтиният лихвен процент от 3%. правя свържете се с нас днес чрез: [email protected] с размер на кредита е необходимо. Ние сме сертифицирани, регистриран и законен кредитор. Можете да се свържете с нас днес, ако се интересувате от този заем, свържете се с нас за повече информация относно процеса на заем, процес като условията на заема и условията и начина на заема ще бъдат прехвърлени към Вие. Трябва ви спешно реагиране, ако се интересувате. Първа информация, необходима от вас: Трите имена: ............ Държава:…………... Щат / Провинция: ............... Телефонен номер:………… Продължителност: ............ Нужна сума като кредит: ......... .. Къща Адрес Адрес / офис: .......... Професия:............ Месечен приход:………. Семейно положение:……….. Възраст / Пол: ............ .. Цел на кредита: ............ .. Кандидатствали ли сте за заем преди? (Да или не):... Забележка: Всички Отговорите следва да се изпращат на:  [email protected] за бързо обработка. Благодаря.

Prudential

Здравей,    Аз съм частен кредитор, аз отпускат кредити на фирми и физически лица на по-нисък лихвен процент и на достъпна лихвен процент от 2%. Свържете се с нас за мониторинг на обработка и пренос на заем в рамките на 48 часа EMAIL САЩ сега от: [email protected] * Информация за кредитополучатели Пълното име на Кредитополучателя: .......... Адрес: ................... Членка ........................ Професия: ........ Пол: .............. Възраст .............. Позицията на работа: ............ Телефон: ....... Доход: ............. Държава: ............... Град: ....................... Целта на кредита: ........... Сума, необходима: ................. период на кредита ...................... * Върни се при мен възможно най-скоро с горните детайли за повече информация. Надявам се да се чуем.*

finance service

Поздрави Всеки един. Аз съм г-н Пол Уилямс частен заем заемодателя, ние са частни структури, даващи на всички видове кредити на хора, които са финансово надолу и в потребностите на финансова помощ, ние даваме заеми при много евтини ставка без никакво напрежение. нашата компания е добре регистриран и в състояние да раздават кредити на физически лица и да си сътрудничат органи в добри условия. нашите услуги са бързи и лесни. Ако се интересувате за получаване на заем от нас, любезно се свържете с нас на нашата компания имейл: [email protected] посетете ни днес за нашите надеждни услуги поздрави Г-н Пол Уилямс. Фирма Email: [email protected] Свържете се с нас сега.
 's picture

daniel john

оферта заем при 2% лихва

Кредити за всички видове цели, Ние предлагаме на минималния размер на 10,000.00 евро до 20 милиона евро На по-нисък лихвен процент от 2% заем срок: до 25 години в зависимост от размера на кредита, което трябва. Клиентите трябва да Бъдете над о т на 18-годишна възраст Тази сделка е 100% сигурен за всички clents За повече информация относно кредита, моля свържете се с нас чрез електронна поща: ([email protected])
 's picture

daniel john

оферта заем при 2% лихва

Кредити за всички видове цели, Ние предлагаме на минималния размер на 10,000.00 евро до 20 милиона евро На по-нисък лихвен процент от 2% заем срок: до 25 години в зависимост от размера на кредита, което трябва. Клиентите трябва да Бъдете над о т на 18-годишна възраст Тази сделка е 100% сигурен за всички clents За повече информация относно кредита, моля свържете се с нас чрез електронна поща: ([email protected])

Delmer Oldrich

Мы предлагаем частные, коммерческие и личные займы с минимальной годовой процентной ставкой 3% на срок от 1 до 30 лет в любой точке мира. Мы выдаем кредиты на сумму от 100 000 до 10 000 000 долларов США, евро, фунтов стерлингов и рублей. Наши ссуды хорошо застрахованы, максимальная безопасность - наш приоритет, вы теряете сон по ночам, как получить интересную Легитимную ссуду? свяжитесь с (Oldrich Loan Firm) сейчас, кредитные специалисты, которые помогают остановить плохую кредитную историю, чтобы выиграть решение, верят в нашу миссию. Заинтересованные стороны должны связаться по электронной почте. Электронная почта кредитора: [email protected]

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.