Кристиано Роналдо предизвика грозни сцени и получи червен картон на полуфинал за Суперкупата на Саудитска Арабия при загуба на "Ал Насър" от "Ал Хилал" с 1:2. 

Това стана в края на мача - при 0:2. Голмайстор №1 в историята на футбола се спречка с противник на тъчлинията, който опитваше да му попречи бързо да изпълни тъч. Видеоповторенията показаха как португалецът използва лакът срещу съперника си и го настъпва след това. Настана суматоха, играчи си спретнаха меле.

Съдията вдигна червен картон на Роналдо и когато се обърна с гръб мегазвездата вдигна ръка, посягайки към топката в другата, като да го уцели. В това време от трибуните ехтеше "Меси, Меси".

Напускайки терена, 39-годишният ас саркастично ръкопляскаше към рефера.

"Ал Насър" върна един гол в 9-ата минута на добавеното време чрез бившия играч на "Ливърпул" и "Байерн" (Мюнхен) Садио Мане, но загуби мача и не успя да се класира за финала за Суперкупата.

В спор за трофея "Ал Хилал" ще играе срещу "Ал Итихад", който в другия полуфинал спечели с 2:1 срещу "Ал Уейда" в Абу Даби - при подобен развой.

Карим Бензема вкара първия си гол за 2024-та още в първата минута, преди Абдерразак Хамдала да удвои преднината в 42-ата.

Хюсеин Ахмед Ал Иса беше точен за "Ал Уехда" в последните секунди, а Файкал Фаяр пропусна от дузпа в добавените минути.