"Готови ли са в ГЕРБ да няма предварително уговорени победители в конкурсите, те да са честни?" Такъв въпрос твърди, че е задал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. И получил в отговор: "Може би".

Твърдението е на Василев - в ефира на Нова тв. Касае назначенията в съдебната власт, антикорупционната комисия и регулаторите.

Подобно на Борисов, който разказа неща "от кухнята" на последните дни на преговори за съставяне на кабинет преди ГЕРБ да реши, че отиваме на избори, и Василев разказа.

Този разговор се провел миналия в петък преди седмица, след като първо установил, че има четири пропуснати повиквания от Борисов. Не отговорил, защото било прекалено рано. После върнал обаждането и се срещнали в парламента.

Срещата била "много истинска - как да придвижим държавата напред", заяви Василев.

"Питах много прости въпрос: това, което пише в споразумението, на най-прост език в основата си, казва нещо такова: не трябва да има предварително уговорен мач, играта трябва да е честна, правилата казват, че влизат всички кандидати - готови ли са в ГЕРБ да няма предварително уговорени победители в конкурсите, те да са честни. И в интерес на истината г-н Борисов отговори "Може би". И попита "Ама ние готови ли сме за това като държава?" Може би има право..." - разтълкува съпредседателят на ПП.

Прояви разбиране към Борисов - "има чудене, защото това е голяма промяна в България".

Но все пак тогава разбрал, че от ГЕРБ не са готови "още" да подпишат споразумението.