Прочетохте сигурно, че д-р Енчев ще бъде кандидат за кмет на Пловдив, издигнат от ДСБ или от целия Реформаторски блок. Ако още не сте стигнали до тази „новина“, очаквайте някой приятел да я сподели във фейсбук.

Първото съобщение е от в-к „Стандарт“, а след това десетки новинарски сайтове препубликуваха „новината“ и така тя стигна до стотици хиляди българи.

„Няма нищо вярно в тези публикации. Имам си достатъчно сериозна работа, за да се занимавам с политика“, каза за Клуб Z д-р Енчев.

Кой д-р Енчев обаче?

На снимките от десетките сайтове ви гледа д-р Ангел Енчев – прочутият пластичен хирург, който ви гледа също от билбордове и който е чест гост на светски телевизионни програми и партита. А „новината“ се отнася за д-р Невен Енчев – брат-близнак на гореспоменатия, също лекар и управител на частната болница „Медлайн“ в Пловдив.

Крайният резултат е, че днес стотици хиляди българи са прочели „новина“, в която нито текстът, нито снимката са верни.

- Защо тогава се появяват такива публикации?

Не знам. Не е от мен със сигурност. Непрекъснато се обяснявам как не искам да ставам политик. Да, ориентирам съм продясно. Харесвам Иван Костов, харесвам Реформаторския блок, но нямам нищо общо с политиката. Не му е времето.

- Между „не му е времето“ и „не“ има разлика все пак?

Има разлика. Под „не му е времето“ аз визирам, че в близките пет години няма да се занимавам с политика.

Сюжетът с кандидатурата на д-р Невен Енчев за кмет на Пловдив не е нов. Още през юни „Марица“ направи „разкритието“. Тогава Енчев отново обясняваше, че няма намерение да се кандидатира за кмет. Вероятно и днес няма да му е за последно. Може обаче да се постарае търсачката Google да показва и кадри с него, за да може при следващото претопляне на „новината“, поне снимката да е вярна.