Финансовият министър в оставка Асен Василев отговори в социалната мрежа "X" на председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер. Евролидерът преди това категорично обяви, че застава зад Мария Габриел „срещу неоправданите нападки” и нарече поведението на лидерите на ПП и ДБ "притеснително". "В интерес на всички българи отговорността и уважението към договореното трябва да надделеят", изказа се още Вебер.

„Отговорно“ ли е да излъжеш българския народ като предложиш кабинет, в който 11 от 19-те министри се оттеглиха, защото не знаеха, че ще бъдат предложени? Те буквално разбраха, че са част от кабинета, от пряко телевизионно предаване“, пита Василев в отговор на публикацията на Вебер.

Шарл Мишел благодари на българския премиер

Още едно общуване през социалните мрежи имаше, но в друга тоналност - председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отправи благодарности към българския премиер Николай Денков, който подаде оставка на правителството си на 6 март, според предварителната договореност с ГЕРБ-СДС.

"Благодарим ви, господин премиер - за Вашата непоколебима отдаденост към Европейския съвет. Вашите неуморни усилия за Украйна и изобщо на всички фронтове са безценни. Вие помогнахте на страната си да влезе в Шенгенското пространство и непрекъснато работихте за бъдещето на България в еврозоната. За мен беше удоволствие да работя с вас. Всичко най-добро за в бъдеще",  пише Мишел в социалната мрежа X.