"Аз ще съм най-големият коректив за себе си оттук-нататък. И ако има нещо, вие ще бъдете хората, които ще ми кажете, когато нещата не са добре."

Така се обърна към делегатите на конгреса Георги Иванов, вече като президент на БФС на извънредния конгрес, който спечели убедително срещу Димитър Бербатов - 235:181 гласа. Той си постави цел - класиране на Световното през 2026 г. в САЩ.

"Благодаря на всички присъстващи в залата - и на тези, които гласуваха за мене, и на тези, които не са. Сега започва по-трудното. Знаете, че аз работя за вас всичките, аз съм ваш представител. През тези четири години ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола. На първо място да върнем доверието в БФС, да се опитаме да работим с държавата, за да можем да помогнем на всички вас - и на аматьорските, и на професионалните клубове", започна Гонзо.

Бившият футболист на "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" обеща "честност и работа".

"Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти в националния отбор и се надявам да се класираме на световното през 2026 г.", завърши Гонзо.

Изпълкомът на Георги Иванов

Новият президент предложи Изпълком, в който попадат:

Михаил Статев (адвокат, член и на настоящия ИК като представител на "Черно море")

Атанас Караиванов (шеф на Профилигата)

Атанас Фурнаджиев (шеф на Мото-Пфое)

Румян Вълков (шеф на Аматьорската лига)

Димитър Георгиев-Аргира (пловдивски бизнесмен)

Пламен Манолов (част от управата на Български ВиК холдинг)

Николай Андреев (главен изпълнителен директор на "Виваком")

Любомир Пейновски (председател на Сдружение „Европейски цифров иновационен хъб" в сектор строителство)

Мила Христова (член на борна ФИФпро Европа - Асоциацията на професионалните футболисти)

Николай Лазаров (адвокат)

Теодор Тодоров (адвокат)

Николай Изов (бивш ректор на НСА)

Калин Каменов (кмет на Враца)

Даниел Панов (кмет на Велико Търново)

Той предложи човек от екипа на Бербатов - без да назовава име, но това няма да се случи. Останалите членове ще бъдат попълнени от предложения от делегати.

Шестима са от стария Изпълком по времето н Борислав Михайлов - първите в списъка, останалите са нови.

Подкрепа не получиха осмина кандидати за ИК, предложени от делегати. По-известните сред тях бяха бившите футболисти Станислав Ангелов-Пелето, Дончо Донев и Кирил Вангелов, бившият баскетболист (!) Тодор Стойков и двама от претендентите за президент - Георги Градев и Георги Захариев.

Хитът на вечерта безспорно бе Ангелов, който направи повечето номинации, предлагайки сам себе си. Това е абсолютен прецедент. Пелето изтъкна, че бил голям специалист в детско-юношеския футбол и не само там. Получи най-много от всички - 67 гласа, но това бе крайно недостатъчно, тъй като всички предложени от Гонзо имаха по над 200 - средно по около 230.

Най-малко вотове получи Димитър Георгиев, известен като приближен на Борислав Михайлов - 202.