Административният съд София-град (АССГ) ще проведе днес заседание по същество по жалбата на бившата кандидат-кметица Ваня Григорова и „БСП за България“, представлявана от Иван Таков, срещу решението, с което на Общинска избирателна комисия обяви за кмет Васил Терзиев.

Както и Клуб Z писа, след местните избори кандидатката опита най-различни финтове - включително да блокира "предварителното изпълнение", с което Терзиев бе обявен за градоначалник.

Миналото заседание по делото беше отложено, а иначе е назначена нова съдебно-техническа експертиза, с която да бъдат анализирани протоколите на ЦИК от 1639 секции.

Според ищците 13 флашки от район „Слатина“ са изчезнали, а над 90% от протоколите на секции с машинен вот в София са сгрешени.

„Реалният резултат на изборите за кмет на София се различава от обявения. Потвърждават се съмненията ни, че кметът на София не е избран, а е назначен. Няма да позволим победата ни да бъде открадната чрез машинации!“, заяви общинският съветник от БСП Иван Таков през януари.