66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката на новото правителство след ротацията, а 18% са на обратното мнение. Останалите не могат да определят. Доверието в правителството остава ниско, макар и на фона на нежелание за оставка на кабинета и последващи предсрочни избори.

Това сочат национално-представителни данни на „Галъп интернешънъл болкан“ специално за Българската национална телевизия от изследване, проведено между 11 и 19 януари „лице в лице“ сред 807 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Всички основни електорати са на мнение, че големи промени едва ли ще има. Изключение правят привържениците на ГЕРБ. Там мненията са поделени. 

Над една трета, или 34,2% са „за“ оставка на правителството, но 41,4% са „против“. Останалите се колебаят. 

Явно няма ентусиазъм към това правителство, но има и нежелание за нова политическа нестабилност. Избори изглеждат нежелани. 30,9% са „за“, на 48,4% „против“. Останалите се колебаят. Агенцията следи тези показатели месец след месец и засега те показват по-скоро умора от постоянните политически промени и избори в изминалите няколко години, отбелязват от "Галъп".
 

Доверието в правителството обаче остава ниско: 22,2% имат, но 67,7 на сто, или две трети, нямат доверие. Останалите не могат да определят.

"Това е неприятна на фона на последните десетилетия картина, дори и да не е изключение. И показва, че има сериозна ниша за алтернативи", посочват от агенцията.