Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН - "Юлия Тимошенко страда от изострена дископатия. В момента се извършват изследвания, прилага се медикаментозно лечение, днес или най-късно утре ще се реши дали е наложителна оперативна намеса или терапията ще е консервативна. Обнадеждени сме, че г-жа Тимошенко в скоро време ще е в състояние да се движи нормално."

Това обяви на пресконференция директорът на берлинската университетска болница “Шарите” проф. Карл-Макс Айнхойпл в присъствието на екипа от невролози и неврохирурзи, на които е поверено лечението на пациентката.
Украинската опозиционна лидерка и доскорошна затворничка Юлия Тимошенко кацна в петък на летище “Шьонефелд” с редовен полет от Дъблин, където участва във форум на Европейската народна партия. На пистата я чакаше линейка на  “Шарите”.

“Г-жа  Тимошенко в момента не е в състояние да се придвижва без инвалидна количка, тъй като са засегнати нервни окончания в гръбнака, както и ишиасният нерв. Пациентката е на болкоуспокоителни”, заяви проф. Айнхойпл. В отговор на журналистически въпрос той поясни, че Тимошенко поема всички разноски по лечението си.

Ако се наложи оперативна намеса, тя ще бъде извършена по съвременен метод с минимален разрез и ще продълги максимум час. Тимошенко не била склонна да остане в Берлин за последваща рехабилитация, тъй като искала час поскоро да се завърне в Украйна. Тя не възнамерявала да дава пресконференции в Германия.  

От болницата обаче обещаха да качат на сайта си нейни снимки с лекуващия екип.

Още докато Тимошенко беше в украински затвор, лично канцлерката Ангела Меркел предложи тя да бъде пусната под гаранция, за да се лекува в  Берлин, каквото беше нейното желание. Властите в Киев не позволиха на експремиерката да напусне Украйна. Те обаче разрешиха на немски лекари от “Шарите” на три пъти да я посетят в затвора и да й окажат помощ на място, което и стана. Германците препоръчаха болнично лечение в Киев, където работят опитни неврохирурзи. Тимошенко отказа поради страх да не бъде умишлено убита, а след това да се каже, че не е издържала на операцията.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.