Министърът на вътрешната сигурност на Израел Итамар Бен Гвир се извини днес, след като синът му се подигра с президента на САЩ Джо Байдън в социалната мрежа "Екс", намеквайки, че той страда от болестта на Алцхаймер, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Шавуел е мой син и аз го обичам, но снощи той направи сериозна грешка с "туит", който дълбоко не одобрявам", написа Итамар Бен Гвир в "Екс". "САЩ са нашият най-голям приятел и президентът Байдън е приятел на Израел", допълни министърът.

Няма място за "обидни" забележки, каза той.

Осемнайсетгодишният Шавуел Бен Гвир публикува снощи снимка на 81-годишния Байдън, като я придружи с коментар, че е "важно да се повиши осведомеността" за болестта на Алцхаймер, "която е най-честата причина за влошаване на когнитивните способности и деменция при възрастните хора".

Впоследствие публикацията беше изтрита, а следвайки стъпката на баща си, Шавуел Бен Гвир се извини в профила си пред своите около 2800 последователи.

Итамар Бен Гвир е министър в един от най-десните кабинети в историята на Израел. Подобно на сина си, лидерът на партията "Еврейска сила" е свикнал да прави скандални и често подигравателни изказвания, посочва АФП.