Вицепремиерът Томислав Дончев е получил инструкции от премиера Бойко Борисов какво да прави в случай на инцидент с правителствения самолет "Фалкон". Преди няколко дни самолетът аварира малко след излитането си от София за Брюксел, а Борисов бе на борда. Дончев е бил определен заместник на Борисов, докато той отсъства заради посещението си в Брюксел.

"Поддържах връзка с борда, духът беше висок, дори получих инструкции от премиера какво трябва да се прави ако има инцидент. Няма да коментирам какви бяха инструкциите, защото за щастие нямаше инцидент", каза Дончев пред Нова ТВ.

Фалконът имаше проблем с единия колесник, който не се прибва след излитането. След около час кръжене над София успя да кацне успешно.

"Как очаквате от опоицията да каже чудесна идея, ние я подкрепяме". Това каза Дончев по повод съмненията на опозицията относно инициативата за санирането. "Тази година има местни избори, това издава някаква неврозност. Рискът за злоупотреби и измами е минимален. Всичко, което се случва, ще се случва пред очите на хората, които живеят в блока, това е пълна гаранция за най-остър и качествен граждански контрол. Да изчакаме да приключат местните избори ли, не можем да мерим всичко спрямо изборите. Голяма част от работата ще стартира след изборите", каза още Дончев.

"Няма да разполагаме с допълнителни пари. Дългът ще отиде за рефинансиране на стар дълг и покриване на дефицита", каза Дончев, по повод новия дълг, който държавата ще изтегли.