"Сглобката" ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС припряно гласува днес своите нови номинации за Конституционния съд - в разрез с решението на Конституционния съд те да изкарат намалени 7-годишни мандати, вместо обичайните 9 години.

Спорната процедура, която праща Десислава Атанасова и Борислав Белазелков в КС ще отиде за разглеждане в... КС. БСП, ИТН и "Възраждане" планират сезиране на съда за нарушената процедура.

В Столична община отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ не са толкова розови - хората на Борисов обвиняват новия кмет, че копира бюджета на Фандъкова. Той пък се обижда на заяжданията им и излиза от срещи.

Полицаи нахлуха днес в имоти на Васил Божков, а после го извадиха от домашния арест за разпит - за да търсят доказателства за евентуална съпричастност към убийството на Алексей Петров. 

В "Пирогов" са обидени, че здравното министерство не ги защитава покрай случая с 15-годишната Даная. Министърът Хинков вече обяви, че няма да остане на поста след ротацията, но пак му искат оставката.

Германски експерти са стигнали до извода, че до между 5 и 8 години Русия ще нападне страна членка на НАТО. А Украйна се готви за по-дълга война и настъпление през 2025 г.