Втородивизионният футболен клуб Херта БСК скърби за загубата на своя президент Кей Бернщайн. Клубът съобщи за неочакваната смърт на 43-годишния шеф на клуба във вторник. Първоначално не бяха оповестени никакви подробности как се е случило това.

"Днес, вторник, „Херта“ получи ужасната новина, че президентът Кай Бернщайн е починал неочаквано на 43-годишна възраст. Целият клуб, играчите и служители са зашеметени и дълбоко шокирани", се казва в изявлението на клуба.

Столичният тим помоли "да бъде уважено личното пространство на семейството след това ужасно събитие". Бернщайн оставя след себе си съпруга и дъщеря.

Президент от юни 2022 г.

Бернщайн първоначално бе лидер на агитката на клуба и също така е участвал в социалните дейности в „Херта“. На общото събрание на 26 юни 2022 г. той изненадващо е избран за президент срещу фаворизирания политик от ХДС Франк Щефел и още един конкурент. Той наследява Вернер Гегенбауер, който дълго време ръководи клуба.

Бивш ултрас начело на клуб, който по това време все още играе в Бундеслигата, е новост. Той се стреми да създаде имидж на достъпен президент и иска да придаде значение на гледната точка на феновете.

Бернщайн, който някога е бил съосновател на ултрас групата Harlekins '98, многократно критикува професионалната футболна система.

DFL скърби "заедно с цялото семейство на "Херта"

"Ние сме дълбоко шокирани от новината за смъртта на Кай Бернщайн", написа Германската футболна лига (DFL) в туитър:

"Скърбим заедно с цялото семейство на "Херта" и пожелаваме на роднините най-вече много сили!"