Войната на Русия срещу Украйна се отразява и на руското здравеопазване, според доклади на британското разузнаване, предаде ДПА, на която се позовава БТА.

Руските цивилни най-вероятно усещат последиците от войната чрез съкращения в собствената си система за здравеопазване, обяви днес британското министерство на отбраната в редовната си разузнавателна актуализация на положението, свръзано с войната на Русия срещу Украйна.

Руските медии съобщиха, че широката общественост в цялата страна има проблеми с достъпа до болнични услуги, пише британското ведомство. Лекарства като антибиотици също недостигат.

Войната вероятно допринася значително за тази ситуация, тъй като ранените войници трябва да бъдат лекувани в болници. Освен това Кремъл е принуден да намали здравеопазването за цивилни в цялата страна поради недостиг на болничен персонал и финансов натиск.

От началото на пълномащабното руско нахлуване в Украйна британското министерство на отбраната редовно публикува информация за хода на войната въз основа на разузнавателни доклади. Москва обвинява Лондон в дезинформация.