Националният ни отбор по хокей на лед за мъже записа драматична загуба на олимпийската квалификация в Исландия - 3:4 (0:1, 2:1, 1:2) срещу тима на домакините.

Селекцията ни водеше с 3:2 по-малко от минута и половина преди края, но исландците стигнаха до обрат, така записаха втора победа, а нашите - втора загуба. Първата бе регистрирана зен по-рано - 0:21 от фаворита да продължи напред Естония.

Исландците поведоха в началото на мача с гол на Андри Микаелсон, но два точни изстрела на Марио Атанасов в първите девет минути на втората третина позволиха на българския тим да осъществи обрат.

С гол 26 секунди преди края на втората част на Кари Арнарсон тимът му изравни за 2:2.

Драмата обаче предстоеше в последната третина. В нея България поведе с 3:2 с гол на Константин Диков - 12 минути преди края. В продължение на десет минути "трикольорите" задържаха аванса си. Исландия обаче натисна в края и минута и 26 секунди преди изтичане на редовното време Уни Блондал вкара за 3:3. 

Голът даде криле на северняците, които забиха още един гол 17 секунди преди края, дело на Унар Рунарсон.

Естония пък разби с 9:2 Република Южна Африка. Така в последния мач двата отбора с пълен актив дотук ще имат пряк спор за първото място - единствено победителят в карето продължава напред в квалификациите за Зимните игри в Италия през 2026 г.

България ще играе за престиж срещу РЮА в неделя.