"Астън Вила" победи "Манчестър Сити" с 1:0 във вълнуващ мач от 15-ия кръг на Висшата лига и прати шампиона на четвъртото място в класирането. 

Леон Бейли отбеляза единствения гол в 74-ата минута, но успехът на тима от Бирмингам можеше да е доста по-убедителен и по-рано изкован. В последните години почти не е имало друг тим, който да е надигравал гранда толкова отявлено.

"Сити" не спечели четвърти пореден двубой в шампионата на Англия, като преди това нареди равенства с "Челси", "Ливърпул" и "Тотнъм", така още не е надделявал над състав от топ 6. И беше изместен именно от "Вила", който излезе на трета позиция.

Все пак първите четири отбора са събрани само в 6 точки, води "Арсенал". "Топчиите" спечелиха драматично и в последните секунди с 4:3 като гости на "Лутън" ден по-рано.

А снощи се игра още един ключов мач - между "Манчестър Юнайтед" и "Челси", 2:1. "Червените дяволи" най-после победиха някой от силните отбори във Висшата лига, макар и не в челото този сезон. 

Скот Мактомини откри в 19-ата минута, а в 45-ата Коул Палмър изравни. В 69-ата шотландецът зарадва "Олд Трафорд", а домакините пропуснаха куп положения, като в края отново можеха да страдат - гостите изтърваха второ попадение. 

"Ливърпул" пък не се затрудни на терена на "Шефилд Юнайтед" - 2:0.

"Червените" са втори - на 2 т. от "Арсенал". "Манчестър Юнайтед" заема шестото място, като е на 3 т. от топ 4, а пред "червените дяволи" е "Тотнъм".