Григор Димитров не изневери на себе си и за пореден път успя да превърне един обикновен тенис мач в същинска битка на нерви, която държи под напрежение феновете му до последния момент. На старта на силния турнир в Ротердам с награден фонд от 1,600,855 евро, най-добрият ни тенисист постигна впечатляващ обрат след с 2-1 сета (4:6, 7:6(2), 6:2) над французина Пол-Анри Матьо (в момента се намира под №96 в световната ранглиста). 

Това бе втори мач помежду им и Гришо успя да вземе реванш, след като през 2012 г. Матьо го пречупи на четвъртфиналите в Базел след два тайбрека - 7-6(2) 7-6(4).

Днес  отново се стигна до фаталния тринадесети гейм – във втория сет, но за наша радост този път той бе на сметката на българина. 
Благодарение на днешния успех, Димитров си осигури 18,840 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу победителя от мача между Давид Гофен (Белгия) и Жил Мюлер (Люксембург).

Любопитно е, че днес  в щаба на хасковлията отсъстваше треньорът му Роджър Рашийд. Дали това или новата ракета, с която се появи на корта, но нещо със сигурност притесняваше Григор в началото на днешната среща. Българинът бе пасивен и предпазлив и остави противника да води играта в по-голямата част от геймовете. С изключение на няколко отлични уинъра от бекхенд по правата в първите минути на мача и дузина бомбени сервиси, почти нищо друго в играта на Григор не се получаваше. Димитров явно изпитваше несигурност в ракетата, тъй като допускаше необичайно много непредизвикани грешки. 

Това доведе до лесен брейк на сметката на 33-годишния французин в първия сет, който му бе достатъчен, за да затвори частта в своя полза. Във втория сет ветеранът отново поведе с пробив аванс, а при 5:4 получи и възможност да сервира за сета. В този момент Гришо показа железни нерви и буквално успя да хване послeдната врата на пoследния влaк и то в движение. Димитров спаси два мачбола, за да се върне в сета и да го спечели. 

След пропуснатите възможности Матьо излезе напълно разконцентриран на корта. Грешките от ракетата му валяха една след друга, което бе добре дошло за нашето момче. Григор реализира два бързи пробива и след повече от 2 часа битка се поздрави с крайната победа.