Напрежението между лидерката на БСП Корнелия Нинова и кандидатката на партията за кмет на София Ваня Григорова продължава публично да се задълбочава. 

Днес Нинова даже написа позиция във Фейсбук, с която обвини Григорова, че се включва в опитите за противопоставяне на градската организация и ръководството на соцпартията.

Лидерката недвусмислено скастри кандидатката, която е подкрепена и от други леви и крайно леви партии.

Преди ден в свое тв участие Григорова обяви, че след първия тур не е разговоряла по телефона с Нинова, председателката на БСП не ѝ се била обаждала. Тя била издигната от градската организация и поддържала връзки с нея.

"Виждаме, че все повече говорители противопоставят Градската организация на БСП-София и кандидата на БСП Ваня Григорова срещу националното ръководство и партията, която не била нужна на втори тур.

Предупреждавам - правите грешка и ще съсипете в последните 48 часа всичко постигнато дотук. Ще навредите на Григорова.

Това внушение разколебава членовете и симпатизантите на БСП. А те са 55% от всички гласували за нея. Без тези гласове, тя нямаше да стигне до балотаж. Те са необходими и сега.

За съжаление и кандидатката ни влиза в този капан. Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона", написа Нинова.

След което добавя, че разбирала какво се цели.

"Разбираме какво се цели, но някои хора си изпускат нервите. Овладейте си личните амбиции до понеделник, защото залогът е много по-голям от тях - промяна на 18-годишно лошо, крадливо и порочно управление на модела ГЕРБ в София."

Според Нинова "всичко изговорено дотук е дълбоко невярно".

"Градската организация няма право да одобрява и регистрира кандидат. Това се прави от Националния съвет на БСП, където всички гласувахме за Ваня Григорова. А регистрацията за изборите става с подписа на председателя на партията. Без този подпис не може да е кандидат", подчертава тя.

Кандидатурата на Григорова беше предложение на БСП- София, като неохотно от страна на Нинова беше одобрена и на Национален съвет на партията. В изборната нощ след първия тур направи впечатление, че синдикалистката беше сама, когато даваше изявления, без Нинова или представители на ръководството на соцпартията. Така вървеше и кампанията ѝ. Факт е, че без издигането ѝ от парламентарно представена партия, Григорова получи възможността за много по-наситено медийно присъствие, особено в националните телевизии, което не би било възможно, ако беше кандидат на извънпарламентарна сила.