ЦСКА-София и "Арда" завършиха 0:0 в мач от 15-ия кръг на Първа лига, а гостите от Кърджали не само спряха "червените" (днес в черно), нещо повече - можеха да грабнат победата.

След края на разочароващата за тях и тима им среща на ст. "Българска армия", стотици фенове на ЦСКА-София блокираха за 20-ина минути "Орлов мост". Така те протестираха срещу жалба, спряла на финалната права (като процес) старта на реконструкцията на арената.

Акцията, обявена дни по-рано, премина без ексцесии, със скандирания и пиротехнически изделия. Запалянковците дадоха седмица казусът да бъде решен, в противен случай декларираха, че са готови на по-сериозни действия.

А преди това ЦСКА-София изигра слаб мач, връщайки се към изявите си от началото на сезона. Домакините бяха по-добри и с по-разнообразни действия в атака преди почивката. Опасни удари, близо до целта, отправиха Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон.

Най-добрата възможност изтърва Енес Махмутович в 40-ата минута с глава. А Матиас Фаетон тества юношата на ЦСКА Анатоли Господинов в самия край на полувремето.

След почивката "Арда" създаде много грижи на Густаво Бусато и футболистите пред него. Станислав Иванов, спряган за преминаване на Армията неотдавна, пропусна от чиста позиция. По-късно отново той имаше шанс, както и националът Преслав Боруков.

Най-добрата възможност за ЦСКА-София за целия сблъсък създаде резервата днес Майкъл Естрада, който проби и стреля, а при удара му топката рикошира в играч на гостите и срещна гредата.

В предишния кръг "Арда" направи равен и с другия голям кандидат за титлата - "Лудогорец".