Заплахи за бомба, свързани с „Хамас“, са били получени в десетки училища в някоко германски провинции в понеделник и вторник. Заплаха е била отправена и към телевизия ZDF, както и към радио „Антена Тюринген“.

След заплашителни имейли до три училища в Ерфурт във вторник, полицията засега не е намерила нищо обезпокоително.

Във вторник сутринта във Ваймар е бил евакуиран центърът за излъчване на "Антена Тюринген", "Ландесвеле Тюринген" и "Радио Топ40" заради бомбена заплаха. „Ландесвеле“ публикуваха на уебсайта си, че са получили заплашителен имейл чрез подател без ясно име на английски и арабски език. В него се казвало: "Разполагаме с взривни устройства на стойност 20 милиона евро".

Заради бомбената заплаха сградата на съвместното радиоразпръскване, бившата административна сграда на Coca-Cola във Ваймар, беше евакуирана.

В заплахите се казва, че сградата ще бъде разрушена в името на „Хамас“ и че никой няма да оцелее. Училище в Байройт, Бавария, също беше евакуирано тази сутрин.

Още в понеделник имаше бомбени заплахи в училища в няколко федерални провинции, включително в Ерфурт. Полицията в Бавария заяви, че имейлът е бил свързан с „Хамас“.