Охранител се нахвърли върху съветника в Столичния общински съвет Иво Божков в Борисовата градина днес. Причината - общинарят от ПП-ДБ и кандидат за нов мандат снимал тежкото състояние на Летния театър, някога общинска, а сега собственост на Румен Гайтански - Вълка.

"Защо бях набит докато снимах и документирах състоянието на тънещия в разруха, откраднат от общината, Летен театър в Борисовата градина? Oтговорът е един – защото мутрите така действат от миналото до днес – първо бият после говорят и преговарят", описва ситуацията в социалните мрежи Божков.

Мъжът първо се опитва да изгони Божков, и му крещи да не го снима - а после, въпреки уверенията на общинаря, че ще си тръгне, го хваща и го събаря на земята. Държи го така 7 минути - разговорът не се чува, тъй като при събарянето разкача микрофона на камерата. Божков обяснява след това, че е убедил човека да го пусне, като е обещал да не му снима повече лицето.

Охранителят се успокоява, провежда няколко разговора, в които разказва за ситуацията. Видно му става гузно и че е застрашил техниката на Божков - и накрая се извинява многократно и прегръща общинаря пред камерата.

В крайна сметка двамата се разделят мирно.

Летният театър е сред няколко имота в столичната Борисова градина, продадени на Гайтански по времето на Стефан Софиянски (1995 - 2005 г.). Преди време бизнесменът дори предложи да върне театъра и къпалнята "Мария Луиза", ако общината му даде други имоти в замяна.

"Изпълнители на самите решения за кражби не е лицето Стефан, а общинските съветници в съветите до 2011 г. Седнали на трапезата, те не са казали дума, камо ли да гласуват въздържал се или против, както би гласувал всеки нормален човек в чест", обяснява Божков. "Борисов стана кмет, като ни обеща да изгони от София Вълка. Не само не го направи и днес 1/3 от София се почиства от неговите фирми, а за 18 години абсолютна власт с кмет и мнозинство в СОС, ГЕРБ не намери начин да върне откраднатото от всички нас."