След като от няколко седмици от ДПС редовно се олпакват от парламентарната трибуна за това колко много от техните кадри за уволнени от настоящото правителство днес в тази полемика се включи и БСП

"Политическите уволнения и назначения при ГЕРБ придобиват размер на пандемия. Така е и сега, защото баницата на властта трябва да се раздели на 4. Създадохте специален орган, който да подпомага органите по назначаването. Политически супервайзер, който да следи дали всички 4 партии са достатъчни нахранени с власт. Предавам ви списък с над 570 политически уволнения".

Това каза депутатът от БСП Мая Манолова под формата на въпрос от парламентарния контрол към вицепремиера Румяна Бъчварова.

"Темата за кадровите назначения е много удобна за политически спекулации. Длъжна съм да опровергая, че сме обсъждали на първия съвет по коалиционна политика орган, който да се занимава с кадровите назначения. Ставаше въпрос за механизъм за взаимно информиране. Разбрахме се да провеждаме конкурси, да вземаме предвид професионали и образователни качества, да признаем правата на министрите да назначават, без да допускат партизиране", отговори й Бъчварова.

"Ще правим конкурси, при положение че всики кадри са назначени", репликира я Драгомир Стойнев (БСП).

"В министерство на икономиката се назначават футболисти, баничари и главно седесари. Реформаторите преядоха с власт", каза Манолова.