Английските "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед" записаха неочаквани загуби във втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Особено тежък шамар отнесоха "червените дяволи" - 2:3 срещу "Галатасарай" насред "Олд Трафорд".

Така те още нямат спечелена точка и са последни в група А. Води "Байерн" (Мюнхен) с 6 т., след като се наложи над "Копенхаген" с 2:1 в Дания. "Галатасарай" е втори с 4 т.

"Юнайтед" на два пъти повеждаше, но бързо допускаше изравнителни попадения. При 2:2 вратарят Онана сбърка и Каземиро направи дузпа, за което получи втори жълт и червен картон. Мауро Икарди не уцели вратата от 11-те метра, но след това реализира при поредното пропукване на защитата на домакините.

Загубата е втора поредна за манчестърци във всички надпревари и сгъстява облаците над Ерик Тен Хаг, който има проблеми с една дузина трайно контузени, а и с дисциплинарни казуси.

Не толкова сериозни са грижите на "Арсенал", който изглежда не подходи много сериозно на гостуването на "Ланс" с гр. В, отстъпи с 1:2 и сдаде първото място. Френския отбор има 4 т. ПСВ "Айндховен" и "Севиля" завършиха 2:2. 

В най-очаквания мач на вечерта "Реал" (Мадрид) победи "Наполи" с 3:2 като гост и оглави еднолично класирането в гр. С на най-престижния клубен турнир. "Белите" са с шест точки от два мача, а по три по-малко имат италианците и португалският "Брага", който по-рано надделя с 3:2 над "Унион" (Берлин) също с 3:2 и зрелищни попадения.

"Реал" се възползва от автогол на Алекс Мерет в 78-ата минута. Преди това за испанците вкараха Винисиус и Джуд Белингам, а за италианците точни бяха Лео Остигор и Пьотр Зелински. 

В гр. D "Реал Сосиедад" се справи на терена на "Залцбург" - 2:0. А "Интер" (Милано) измъкна 1:0 срещу "Бенфика". Двата спечелили снощи тима делят първо и второ място в карето с по 4 пункта. Австрийците имат 3 т., а "Бенфика" записа второ поредно поражение.