За какво служат неделните сутрешни блокове по телевизиите? Да си починем от политика? Нееее... Те служат, който политик не си е казал нещо през седмицата, да го каже. И Илиана Йотова си каза: Денков да подаде оставка.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Германия да увеличи значително отбранителните си разходи и призова държавите членки на НАТО да се върнат към стойностите им Студената война - 3-4% от БВП. Двата процента, до които някои членки на алианса трудно и неохотно стигат, са само минимумът, каза Столтенберг. 

Румънските фермери поискаха правителството да наложи едностранна забрана на вноса на някои земеделски продукти от Украйна. 

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер заяви, че ветото на страната му върху присъединяването на България и Румъния към Шенген остава, докато ЕС осигури надеждна защита на външните си граници.

Катастрофалните наводнения, причинени преди седмица в Либия от бурята "Даниел", са отнели живота на най-малко 11 300 души в района на Дерна, Източна Либия, заяви вчера служба на ООН.