Депутатите ще гласуванет днес процедурни правила за изслушване и избор на подуправител на Българската народна банка. 

На 29 януари управителят на БНБ Иван Искров внесе в деловодството на Народното събрание предложение Димитър Костов да замени освободения от длъжност Цветан Гунев. Той бе освободен единодушно от парламента на 21 януари.

Дневният ред на програмата предвижда и поправки в Закона за търговския регистър. Междувременно в деловодството на Народното събрание бяха внесени промени в Закона за политическите партии. Предложението е на независимия депутат Велизар Енчев, който предлага държавната субсидия за партиите да бъде орязана наполовина. Енчев предлага партийната субсидия да бъде намалена от 11 на 5 лева на глас.

Поправки в Закона за гражданската регистрация, внесени от почти всички депутати от ДПС, начело с лидера на партията Лютви Местан, също ще бъдат гледани днес. Депутатите ще обсъждат дали да се заличат всички регистри на българските имена, наложени на мюсюлманите по време на т.нар. възродителен процес. Същите поправки бяха внесени още в първия работен ден на парламента на 27 октомври 2014 г.

От Движението предлагат още днес да бъде обсъден и редът, който дава възможност на опозицията да определя програмата на заседание във всяка първа сряда на месеца, без да е нужно одобрението на залата.