Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

 Едав 4 на сто от българите смятат, че медиите са напълно независими. Общо 17 на сто са склонни да им признаят някакво ниво на независимост. Това сочат данните на социологическата агенция "Маркет Линкс", които бяха представени днес. Огромната част от хората обаче са скептично настроени към медийната свобода. Най-любимият източник на информация остава телевизията. Печатните медии са с все по-затихващи функции. Едва 4 на сто от хората, които са участвали в проучването, твърдят, че имат най-голямо доверие на вестниците. Онлайн медиите заемат второто място по доверие след телевизиите. Всеки трети българин между 18 и 34 години се информира и доверява на този тип медии.

Данните са от национално представително проучване на "Маркет Линкс". То е проведено през декември 2014 г. сред 1100 души, по метода на прякото интервю. Проучването е по поръчка на фондация "Конрад Аденауер". 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.