Поредният шофьор, уловен от видеорегистратор как кара в насрещното движение близо до столичното Околовръстно, показаха социалните медии.

Случката се разиграва преди два дни на един от най-бързите булеварди - бул. "България", на слизане от кв. "Бояна".

Видеото показва как автомобилът е "успял" да слезе изпод моста на Околовръстното шосе в насрещното и макар и с включени аварийки, кара в най-лавата лента. Колата, която снима нарушителя, намалява и спира, за да избегне челен удар.

Стотици столичани се удивляват на "смелата" постъпка на шофьора в насрещното, който има възможността просто да обърне автомобила и да се преустрои във вярната лента за движение, коментира БНР.

Във форумите едни се опитват да го оправдаят, докато други директно зоват КАТ да му вземе книжката и да остави колата на трупчета.

Валентин Костадинов пише:

"Такива неща трябва да се разглеждат като опит за убийство. За подобни случаи най-леката присъда трябва да е минимум 1 година затвор и отнемане на книжката за поне 3 години с парична глоба от поне 10 хиляди лв."

А друг потребител - Бончо Михалков се удивлява:

"Да предположим че е объркал, влезнал е в насрещното, но за Бога, защо винаги карат в крайна лява лента, дори и на магистрала."