БСП ще търси коалиция с избирателите на АБВ, а не толкова с партията АБВ. Това стана ясно от думите на депутата Кристиян Вигенин.

"Решението за АБВ ще се вземе през април (б.р.-тогава ще има заседание на конгреса). Политиката на правителството, в което АБВ участва, не е лява политика. Трудно можем да говорим за общи действия на национално ниво. В редица общини обаче можем да имаме общи кандидатури", поясни Вигенин. 

Според бившия външен министър "БСП има хубави идеи, но не може да ги разкаже по най-добрия начин дори на себе си, какво остава на избирателите". Актива на партията вече ще говори по-активно за лявото виждане по въпроса накъде трябва да върви България. 

"Ние разчитаме, че хората сами ще чуят, не успяваме да покажем постиженията си, не успяваме да покажем къде искаме да стигнем. Винаги, когато БСП управлява икономиката расте, работните места се увеличават, пенсиите се повишават", убеден е Вигенин.

За местните избори БСП ще търси ислещи, образовани, лидери на обществено мнение". Вигенин обясни, че това не е някаква фундаментално нова идея. Той призна, че за последните избори за БСП гласуваха преди всичко възрастни и много малко млади хора.