С кратко съобщение, в което се обвинява президентът Румен Радев, че цели да няма редовно правителство, за да се върнат "схемите" на служебните му правителства, от "Продължаваме промяната" коментираха тазсутрешната изява на бившия министър на Радев Иван Демерджиев.

Както Клуб Z писа, в ефира на Нова тв, бившият служебен министър на вътрешните работи на няколко пъти направи внушението, че застреляният вчера Алексей Петров "се афишираше като едва ли не архитект на този кабинет, като посредник, като гарант за случването му", като "гарант на сглобката" (по Лена Бориславова). По думите му тази информация се е потвърждавала "и от други източници". "Източници" Демерджиев така и не назова.

"Имам предвид информацията за срещи между него и Бойко Борисов, срещи между него и Кирил Петков. Такива, за каквито самият Алексей Петров говореше", каза Демерджиев. - "Аз останах с впечатление, че той не просто се манифестираше, а и други обстоятелства сочеха натам, че той пак беше архитект и гарант на това, което се случи, и доведе до съставяне на правителството" - допълни той.

Всъщност, в едно от последните си телевизионни интервюта Петров заяви, че познава Борисов (което е известно), както и бащата на Кирил Петков - Петко Петков, от десетилетия - покрай бойните изкуства. Отрече да реди кабинет. Спорадично се появяваше информация за посредничеството на бившата барета в преговорите за съставяне на кабинета - между Борисов и Петков - ту в манастир, ту в заведение.

"Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат "служебните" схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност.

Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев. 

От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим докато не я постигнем", посочват от ПП в кратко съобщение до медиите, като уточняват какво го е провокирало - изявите на бившия МВР министър.