Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ) с награден фонд 2,014 милиона долара, съобщи БТА.

Българинът отстъпи пред Даниел Еванс от Великобритания с 3:6, 6:7(4). Срещата продължи 1 час и 56 минути. Еванс е 30-ти в света, с 10 места под Димитров.

Димитров загуби четири поредни гейма от 3:2 до 3:6 в първия сет. Във втората част пробиви нямаше и се стигна да тайбрек. Българинът загуби с 4:7 точки.

Това беше трети полуфинал за хасковлията през сезона, след като беше сред най-добрите четирима в Ротердам през февруари, а три месеца по-късно игра финал в Женева.

През следващата седмица Григор Димитров ще участва на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. Първата ракета на България ще стартира срещу Борна Чорич от Хърватия, който е поставен под номер 14 в основната схема.

Хасковлията има една победа до момента срещу Чорич - на "Ролан Гарос" през 2022 година с 6:0, 6:4, 6:3.

При успех във втори кръг българинът ще играе с Томас Ечевари от Аржентина или с представителя на САЩ Себастиан Корда.

Димитров е в една половина на схемата с поставения под номер 4 грък Стефанос Циципас и със седмия Яник Синер от Италия.

В другия полуфинал във Вашингтон Талон Грикспор (Нидерландия) победи Тейлър Фриц (САЩ) с 3:6, 6:3, 6:2.  Водачът в схемата Фриц спечели първия сет, но след това беше колеблив и допусна поражение.