Лионел Меси вече е във Флорида, за да подпише договора си с "Интер Маями", а вероятно от август и да заиграе в Мейджър лигата на САЩ.

Поради това футболните фенове в града и щата, сред които не малко аржентинци, са обхванати от страсти като на Световно.

Рисуват се стени, фенове купуват фланелки на "Интер Маями", събират се на групи, ресторанти се готвят с имена на коктайли и ястия в чест на Лео...

Той пристигна с частен самолет на летището във Форт Лодърдейл, където е стадионът на тима - временният, преди да стане готова арената с много по-голям капацитет и по-добри условия през 2025 г.

Меси е придружен от семейството си и се очаква да подпише контракт за две години и половина, като ще получава по общо около 60 милиона долара на сезон. За адаптацията му ще помогне това, че притежава луксозен апартамент в Маями.

"Доволни сме от решението, което взехме, каза Меси пред аржентинска телевизия, цитиран от световните агенции. - Манталитетът и духът ми няма да се променят и ще опитам да дам най-доброто от себе си за новия ми клуб и да продължа да играя на най-високо ниво."

Меси бе посрещнат от десетки фенове, които пееха песни и скандираха името му. Много от тях вече от дни се струпват пред стадиона.

Световният шампион трябва да бъде представен в неделя, 16 юли, заедно с бившия си съотборник в "Барселона" Серхио Бускетс, а се очаква към тях да се присъедини и Жорди Алба.

Американският клуб, в който съсобственик е Дейвид Бекъм, наскоро назначи за старши треньор Херардо "Тата" Мартино, бивш наставник на Барса, и сънародник на мегазвездата.