"Аз съм гласът на здравия разум".

Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров отговори на въпрос на Би Ти Ви дали е гласът на Русия. Повод за въпроса беше неговото изявление от вчера, че България се готви за война с Москва.

"Русия не пробива чрез мен и Ципрас, ние сме автономни политически фактори", каза още лидерът на "Атака".

После уточни, че тонът му никога не е бил креслив, а силен и остър, като до кресчендо не е стигал. Попитан за оценка за второто правителство на Борисов, лидерът на "Атака" каза:

"Този кабинет е колониална и безпринципна коалиция. Направен след реален държавен преврат, безкръвен, за щастие".

„Никога не съм бил настроен антируски. Враждебността към Русия не е полезна за България", заяви още Сидеров.

„Министерството на отбраната не отрече, че пращат повиквателни, но казват, че това било рутина. Фактът, че не го отричат, е показателен за мен. А и нали не сте очаквали, че МО ще каже нещо друго".

Така Сидеров коментира информацията на Министерството на отбраната, че изпращането на повиквателни за резервисти, оповестено от него в парламента, е рутинна процедура.

„Защо управляващите не искат да бъдат чути премиерът и министърът на отбраната за срещата им с шефа на НАТО и за повиквателните? След срещата изтече информация, че ще даваме военна база на НАТО в Шабла. Това не е спекулация, а повод за тревога. Все едно, че не става въпрос за нещо сериозно. Сега вече се говори за война между САЩ и Русия, която се води на територията на Украйна. Ако у нас бъде разположено оръжие на НАТО, Русия няма да остане безучастна", каза още Сидеров.