Шесткилометрова тапа на магистрала “Тракия” се е образувала заради ремонт. Както обикновено - моментът е "прекрасно" избран, предвид започващия уикенд и празника Джулай морнинг, който мнозина посрещат край морето.

Задръстването е само на "изход" от столицата, започва от 15-и километър и завършва около 21-и км.

"В момента няма видими ремонтни дейности - само е стеснен участъкът. Още няма 12 ч, утре е 1 юли. Ако не искате да посрещате Джулая в колата, предвидете повече време", написа фейсбук потребител.

АПИ спира ТИР-овете

Временно се ограничава движението в посока Бургас на тежкотоварните камиони над 12 тона в участъка от пети до 23-и км на автомагистрала (АМ) „Тракия". Целта е да се улесни интензивния трафик през почивните дни, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), цитирана от БТА.

За тежкотоварните автомобили е осигурен обходен маршрут по "стария" път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона се отбиват при пети километър в посока Бургас на АМ „Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел" – при 23-и км на магистралата.  

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, напомнят от АПИ. 

Движението в платното за София в района на виадукта при 67-ия км на автомагистрала „Тракия“ е ограничено до 10 юли заради подмяната на дилатационни фуги на мостовото съоръжение. Трафикът се пренасочен двупосочно в платното за Бургас. При необходимост в края на работната седмица – в петък и неделя, в отсечката се организира реверсивно движение. 

Намесиха се и катастрофи

По-късно следобед "в играта" на нерви са намесиха и няколко катастрофи. От началото на деня до сега на територията на Областно пътно управление - Пловдив са станали три катастрофи, без сериозно пострадали, съобщи БНТ след 15 ч.

Първата катастрофа е станала на 126-и км в посока Бургас. Пътният инцидент наложи движението да се пренасочи в две ленти.

В момента има затруднения и тапи на други две места заради леки катастрофи - едната е на 114-и км в посока Бургас, където са се ударили две коли и според дежурния в Пътното имало леко пострадал. Там колите са в активната и дясната лента и предстои преместването им в аварийната.

Трета катастрофа е станала на 121-и км, отново в посока Бургас, ударили са се две коли, които са в лявата лента.

Движението в тези участъци не е спряно. Шофьорите да се движат с повишено внимание, призовават от Пътното управление.