Оправданият във всичките 6 процеса срещу него Йордан Лечков завежда 6 иска срещу държавата - за да понесе "персонална отговорност" прокурорът, водил делата.

"Питам: ще излезе ли сега някой да каже "извинявай", след като стана ясно, че нямам вина? Ще заведа 6 дела срещу държавата - толкова, колкото имаше срещу мен. Нямам лична битка с прокурора Пламен Стефанов. В Сливен аз съм пречка, защото всичко е борба за публичните финанси", каза Лечков пред БиТиВи и посочи, че Стефанов „на негов гръб е станал окръжен прокурор на Сливен” и дори е кандидатствал за апелативен, а следовател по неговите дела е оглавил следствието.

"Интересно ми е дали този прокурор е купен и с какво", подхвърли легендарният футболист.

Той заяви още, че макар и да е оправдан, резултатът от водените срещу него дела е постигнат: обществените поръчки в града не се взимат от местни фирми.  „Фактът е факт. В момента в Сливен работят една или две фирми. Свързани са с депутата от ДПС Делян Пеевски. Това е всеизвестно, не само в Сливен – Враца, Търново, Габрово, Ямбол, Бургас, Пловдив... навсякъде”, заяви директно Йордан Лечков.

Бившият градоначалник посочи Делян Пеевски и пред Нова тв като човека, който овладява обществените поръчки в Сливен.

„Завесите отдавна са паднали. Фирмата се казва „Водстрой”, заяви Лечков.

"Бил съм враг на нечии интереси. Сливен беше първата община, която имаше толкова европейски проекти. В момента има само една работеща фирма - "Водстрой”, която ако не е собственост на Делян Пеевски, е свързана с него”, каза Йордан Лечков.

Покрай фирмата „Водстрой” се разшумя миналата година след интервюто на банкера Цветан Василев пред bTV. От Австрия, преди да бъде обявен за издирване, Василев обяви, че „марионетки на Делян Пееевски говорят от името на държавата”. Банкерът посочи  като една от тези марионетки собственика на „Водстрой” Иван Мирински.

По същото време излезе и разследване на в. ”Капитал”, което разкри, че основният кредитор на фирмата „Водстрой” е именно КТБ.