ЦСКА-София победи "Локомотив" (Пловдив) с 1:0 и отново оглави класирането в Първа лига - поне за 24 часа. "Червените" имат две точки повече от "Лудогорец", който утре може да се върне начело при победа като гост на ЦСКА 1948. Двубоят е в Бистрица от 21 часа.

Капитанът Юрген Матей отбеляза единствения гол в 25-ата минута. Така тимът на Саша Илич прекъсне негативна серия от четири шампионатни мача без победа у дома срещу Локо (Пловдив.

А с победното попадение нидерландският защитник се реваншира за пропуснатата дузпа срещу този съперник в редовния сезон през март, когато двубоят на "Българска армия" завърши 1:1.

Голът дойде логично, предвид по-активната игра на ЦСКА-София от началото на срещата.

През второто полувреме домакините продължиха да държат инициативата, но рядко стигаха до опасни ситуации за гол. В 70-ата минута Лазар Туфегджич проби в наказателното поле, финтира защитник и стреля опасно, но топката се отби в левия страничен стълб.

В 73-тата минута гостите имаха претенции за дузпа за задържане на Махмутович срещу Димитър Илиев, но реферът Станимир Тренчев прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

В последната минута на добавеното време влезлият като резерва Бисмарк Чарлс прати топката в мрежата на Локомотив, но попадението не беше зачетено заради засада.

До края на сезона остават два кръга, първенството приключва след десет дни.