"Бихме могли да водим диалог, да стигнем до общи цели. Въпросът е в детайлите, там е възможно да имаме разминавания, за тях трябва разговор на експертно ниво".

Това каза зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на срещата с кандидатката за премиер на ГЕРБ Мария Габриел.

"Няма политическа партия, която да може да управлява сама, колкото и да й се иска", каза Йорданов.

И допълни, че именно заради подобен подход "Има такъв народ" е свалила правителството на Кирил Петков, което станало "вредно".

"Хубаво е да има съдебна рефрма. Подкрепяме изявлението ви за Гешев, радваме се, че вашата политическа сила е стигнала до този извод 2-3 години по-късно. Замяната на един човек с друг няма да е съдебна реформа", изтъкна Йорданов.

Той допълни, че промяна в Конституцията ще се случи много трудно. По отношение на КПКОНПИ Йорданов изтъкна, че този орган не трябва да се превръща отново в бухалка, както "беше опитано а бъде направено от Асен Василев и Кирил Петков".

"В момента сте кадидат за премиер без подкрепа, за да я получите трябва да се търси съгласие. Важно е и кои хора ще изпълняват тези приоритети. Можем да стигнем до съгласие само при ясни приоритети и срокове за изпълнение".

Това каза още Йорданов.

Слред срещата той коментира, че няма постигнато съгласие, но има нагласа за последващи разговори.

"Рано е да преценим накъде вървят нещата. Още няма съгласие за нищо. Целта на ИТН не е да влезе в правителство. Дали ще участваме или не, това е бъдещ разговор. Ако видим смисъл, ще участваме. Ако не намираме такъв, какъв е смисълът да участваме?

Това имагинерно правителство няма идеи, а само добри намерения. Намеренията, за да са ефективни, трябва конкретика, срокове и детайли. Ние и с ПП разписахме такива намерения, но без детайли. Втори път такава грешка няма да допуснем", каза още Йорданов.

И допълни, че от ГЕРБ не а представили конкретика и срокове, но има разбиране, че трябва да има такива.

"Радваме се, че разбиранията им са като на дясна политическа сила, защото и ние мислим така. А ситуацията е такава, че изисква мерки и трябва да спре това неконтролируемо плащане, за да започнем да се възстановяваме".

Това каза още Йорданов.