Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ дадоха резултат в първия работен ден на Светлата седмица: Росен Желязков ще бъде избран за шеф на парламента, а човек на втората политическа сила става председател на правната комисия.

Те ще са на ротационен принцип. Ако се избираше папа, а сградата на парламента бе Ватикана, това би означавало бял пушек, макар да сме далеч от преговори за правителство, както заявиха и двете страни. Но все е нещо, а успешните разговори предполагат и обща законодателна инициатива.

В същото време БСП заяви, че "защитава националния интерес", искайки забрана на вноса на пшеница от Украйна. 

Тази позиция дойде в тон със закана на българските зърнопроизводители да протестират в Брюксел, ако ЕС не вземе мерки относно потока пшеница и слънчоглед от Украйна.

И нещо хубаво все пак - романът "Времеубежище" на Георги Господинов е сред шестте заглавия, от които ще бъде избран тазгодишният победител за международната награда "Букър".

Следователи предупредиха с писма САЩ и ЕС, че атаките срещу главния прокурор Иван Гешев персонално застрашават и техните интереси.

А президентите на Русия и Украйна се оказаха във вторник при войските си на фронта в един и същи ден, предадоха медиите в страните им.