На трета поредна сесия Столичният общински съвет не успя да избере временен кмет на район "Красно село". Общинските съветници затънаха в същите спорове, които оставят района със 100 000 жители без редовен районен кмет от февруари насам.

Сблъсъкът е най-вече между ГЕРБ-СДС и партньорите им от ВМРО и групата на "Демократична България". Управляващите искат от ДБ да поеме отговорност и да избере един от заместниците на номинираната от тях (и отстранена заради конфликт на интереси) Росина Станиславова. От ГЕРБ първоначално настояваха, че не може да се избере общински съветник за поста, но днес се съгласиха, че законът не е напълно ясен.

Съветниците на  "Демократична България" пък предлагат своя колега Борис Милчев - защото видно не искат да изберат някой от заместниците на Станиславова, от която оттеглиха доверието си отдавна. 

Днес общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера излезе с оригинално предложение - предложи Грети Стефанова от ДБ. Оказа се, обаче, без нейно съгласие, заради което тя си направи отвод. И отбеляза:

"Такива волни изпълнения на волни програми, несъгласувани с никого и взети на две чаши ракия, предполагам, не звучат сериозно. Не се обиждайте, може и на три ракии да са взети, не казвам, че пие малко. Това не подхожда на държане на общински съветник и на отговорно отношение към София, софиянци и конкретно към район "Красно село"."

Кандидатурата на Борис Милчев бе предложена и отхвърлена за трети път днес, като я подкрепиха само ДБ и Борис Бонев.

Борислав Иванов от "Атака" пък предложи съпартиеца си в Съвета Румен Русев - и макар подкрепена от управляващите, на тази кандидатура не й достигна един глас.

Групата на БСП внесе пак свое предложение - Николай Николов, и на него за трети път не му стигнаха гласове. А иначе гласуваха като опозиция - срещу всички, и не спестиха критики отстрани към участващите в сблъсъка.

Така изпълняващ длъжността остава Николай Веселинов, заместникът на Станиславова - поне за още две седмици.