Разделението на всички равнища в “Левски” се задълбочава. Това личи от позиция на Националния клуб на привържениците (НКП), който на страницата си във фейсбук обясни защо Наско Сираков не е присъствал в надпис в сектор “Б” по време на мача с “Лудогорец” (0:0).

“Каква е рецептата? Мъри и Иво с истината напред! Ние - плътно и категорично зад тях!”, гласеше посланието, като се визират треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор Иво Ивков.

Обяснението, че Сираков не е до директора и старши треньора е следното (без редакторска намеса):

“Наско не присъства в надписа, защото е зает да търси 100 - 150 милиона от измамници докато спира жизненоважни трансфери в очакване на бащица. Има си и други грижи… да осигурява пълна прозрачност както и да помете (водейки 20 000 от вас ) цялото БФС.  Поради тези визионирски ангажименти на Наско, подкрепяме хората с по- простите цели, които очевидно са сами в битката си: На първо място истината и на второ - решенията да се взимат там, където трябва, а именно на Герена.”

Явно се визират провалените преговори за смяна на собствеността на клуба, както и фарсът с британеца Джо Диксън през 2021 г. През м.г. пък Сираков се закани за БФС, че “камък върху камък” няма да остане, ако поведе феновете към централата.

През миналата седмица изпълнителният директор Иво Ивков наля масло в огъня на противопоставянето на “Герена”, като публично заяви, че е изолиран от някои процеси и решения в клуба, като преговорите с НАП например. Важни решения не се вземали на ст. "Георги Аспарухов", а другаде.

Той разкритикува Сираков, че е спрял трансфери за 6 милиона лева по-рано тази година. И че атаките към него са “дирижирани от хора, близки до най-висшето ръководство”. Адвокатът изтъкна близостта си със Станимир Стоилов и допусна, че може да напусне.

В същото време Наско Сираков призова левскарите да превеждат пари директно в НАП, за да подпомогнат изплащането на близо 12-милионния дълг на клуба. Той и сърпугата му Илиана Раева дариха големи суми.

Позицията на НКП не се споделя от всички привърженици и това личи дори само от поста във фейсбук, където организацията е подложена на критики. Тя от години е в конфликт с други фракции, като например стоящата зад Сираков “Ултрас Левски”. Разделението донякъде бе потушено през миналата година - покрай успехите на отбора и стремежа да се създаде дружество, което да държи мажоритарния пакет акции и да управява клуба.

Сега изглежда, че старата вражда избуява отново.