Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Транспортният министър Ивайло Московски призна, че вина за тежките проблеми на БДЖ вина носи и бившият финансов министър в първото правителство на ГЕРБ Симеон Дянков.

Истината е, че тогава Симеон Дянков ме излъга. Две години работихме със Световната банка за получаването на държавен заем за преструктурирането на железниците. В него имаше много сериозна инвестиционна програма и се предвиждаше продажба на БДЖ-Товарни превози. Стартирахме непопулярни действия. Съкратихме влакове и 5000 служители. Накрая когато договорът вече беше готов Дянков отказа да го подпише, защото това щяло да наруши рамката на дефицита, обясни Московски пред Нова телевизия.

След това той обеща вече да не прави така.

Преди направихме само лошото - това, което ощетява хората. Това няма да го повторя, каза министърът.

Московски обясни още, че не всички от спрените в понеделник 38 влака ще бъдат възстановени. Причината е, че част от тях са обслужвани от стари и опасни електрически мотриси (32-ра серия), каквито вече няма да бъдат пускани в движение.

Предишни правителства са дали 8 лиценза на частни жп превозвачи и те са откъснали живо месо от БДЖ. Аз не съм виновен за това, че пазарният дял пада със зловещи темпове, посочи Московски.

Според него и синдикатите носят вина за това, тъй като не са се противопоставили на това естествено унищожаване на държавния превозвач.

Министърът потвърди, че фирма, свързана с енергийния бизнесмен Христо Ковачки също кандидатства за жп лиценз, въпреки че той дължи на БДЖ над 15 милиона лева.

Ако Ковачки е спазил критериите за получаване на лиценз, ще трябва да му издадем такъв. Иначе ще ни осъди, каза още министърът.

Ключови думи

Коментари

кои е шефа на дянков?

И как така да не е Костов?

troi10

Като са откъсвали живо месо ГЕРБ бяха на власт 4 години а вие бяхте министър.Имахте достатъчно време и власт да промените нещата.Нечестно е сега да се правите на невинни.

Няма невинни министър-председатели, министри на финансите, министри на транспорта, министри на екологията и социални министри през "демокрацията" по отношение на железниците в България. Всички те не само не изпълняваха задълженията си ,като народни избраници ,а работиха усилено срещу интересите и правата на гражданите. Няма невинни и депутати. Няма невинни политици за закритите болници и училища. Няма невинни политици и олигарси за това, че българите се топят , а тези ,които не полагат грижи за децата си и ни ошушкват къщите се множат. Безродници и мошеници ,криещи се зад псевдодемократични идеи и идеи за псевдосвободи , лишиха хората от правото им да имат болници ,училища и транспорт. Поради "нерентабилност"(не носят паричен поток за мафиите в отделните сектори) либерали и други гадини водят държавата към ликвидация(може би с цел приватизация), а българския етнос към изчезване. Така в името на "рентабилността","свободния пазар","евроатлантизма"(нещо като интернационализма) от глупост или от алчност,с унищожаване на финансираните от бюджета държавни институции , се извършва етническо прочистване от българите, на българска земя. Минава ми мисълта , че ако отговорни български патриоти поемат властта в държавата, ще има доста клиенти за "народен съд".

Направо ме надърви това изказване....!? 25г затриваха БДЖ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.