Не ни харесаха неговите коментари, следим неговите действия. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира пред БНТ предложението на своите нови партньори от "Демократична България" - следващия парламент да изисква прекратяване на правомощията на президента.

"България е парламентарна република, ако законите се спазват, няма риск от импийчмънт. Ако някой си позволи да нарушава закони или решения на парламента, тогава се появява този риск от импийчмънт", завоалирано обясни Пеков в "Панорама" по националната телевизия.

Бойко Василев го попита в прав текст дали ще искат импийчмънт за нарушаване на Конституцията, каквото от ДБ твърдят, че е налице, но отново не получи директен отговор. Друг от гостите - служебният правосъден министър Крум Зарков, който защити президента - отбеляза, че заплаха за импийчмънт защото "не ни харесват коментари" е антидемократично. Петков не му отговори.

Според Петков сме видяли нещо "много жалко" при обявяването на новите лица, санкционирани по закона "Магнитски", сред които саа бивши политици от ГЕРБ, ДПС и БСП.

"Видяхме, че нашата правосъдна система не работи, закони, които се надявахме да минат, не минаха. Дори американската държава видя, че 600 млн. не са влезли нито в болници, нито в детски градини, нито в училища, а в джоба на хазартните босове."

Той отрече да има проблеми с общите листи, които в момента ПП и ДБ съставят за парламентарния вот на 2 април. И отхвърли информацията, че партията остава без природозащитника Александър Дунчев, защото водачеството в София-област отива при кандидат от ДБ.

"Дунчев не ни напуска - той ми каза, че продължава с борбата, и продължава да е част от нас с всичките си усилия. Той ми каза, "аз ще съм много ефективен като част от ПП, без да съм народен представител", заяви Петков.

Той се възмути на обвиненията от ГЕРБ, че са лява партия, като подчерта, че не са вдигнали нито един данък - но пропусна заемите на неговия кабинет. И отрече ПП да са крили за помощта на България за Украйна.

"Нито беше тайно, нито не бяхме казали какво се случва", заяви той.

И завърши с тезата, че няма нужда да се обмисля дали ще правят компромис с ГЕРБ за правителство:

"Това, което съм абсолютно сигурен, е че на всички толкова им е омръзнало да няма правителство, че няма да има нужда да се пита този въпрос, ние ще имаме над 121 депутата."