Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Виктор и Борислав Чучкови и Мария Методиева от „Чучков брадърс“ са копродуценти на филм, селекциониран на кинофестивала „Берлинале“. Лентата се казва „Защо аз?“ и е копродукция между Румъния, България и Унгария. Световната му премиера е на 65-ото издание на кинофорума в секция „Панорама” (Special), съобщава Площад Славейков.

“Защо аз?” е написан и режисиран от румънеца Тудор Джурджу. Продукцията е осъществена с подкрепата на Националния Филмов Център и Euroimages.

Джурджу споделя, че още от много време иска да разкаже тази история, която е по действителен случай – за живота на румънския прокурор Кристиан Панаит, който през 2002 година се самоубива и посмъртно става герой в борбата срещу корумпираната съдебна система.

Филмът разказва за младия идеалист Кристиан. Той работи по обвинение в корупция на негов висшестоящ колега. В търсене на истината, прокурорът навлиза в опасна зона, осеяна с болезнени разкрития.

В продукцията участват актьорите Емилиян Опря, Майкъл Константин, Михаел Василий, Дан Кондураке и Ливиу Пинтилеаска.

“Много се радваме, че „Защо аз?“ е селектиран в Берлинале, – казва Борислав Чучков. – Работата ни по този филм с нашите румънски колеги беше удоволствие. Надяваме се, че ще успеем да го покажем и в българските кина, както и че българска телевизия ще има желание да го излъчи, защото историята на филма се разказва в Румъния, но тя е напълно актуална за българската действителност в последните десет години”.

„Защо аз?“ е вторият филм с българско участие на филмовия фестивал в Берлин. Форумът ще бъде открит на 5 февруари с „Никой не иска нощта“ на испанската режисьорка Изабел Койшет, който ще участва в международното състезание. Действието на копродукцията между Испания, Франция и България през 1908 г. се развива сред арктическото усамотение на Гренландия.

Продуцент от българска страна е Ариел Илиефф. Продукцията е осъществена с подкрепата на Националния филмов център (НФЦ) и със съдействието на посолството на Кралство Испания у нас.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.