Неблагодарните украински прасета пискливо настояват за храна от западните свинари.

Това велико умозрение принадлежи на бившия руски президент Дмитрий Медведев и може да бъде открито на профила му в "Телеграм". Поводът за поредното дълбокомислено есе на зам.-председателя на руския Съвет за сигурност е отказът на Украйна да се съобрази с едностранно обявеното от Кремъл "коледно примирие" на 6 и 7 януари.

"Ръката на християнската милост беше протегната към украинците на Великия празник. Техните лидери я отхвърлиха. Мисля, че повечето от нашите военни, участващи в специалната военна операция, спокойно отдъхнаха, когато чуха отказа на главните украински клоуни да спрат огъня на Коледа. По-малко проблеми и лукавство", започва анализът си Медведев.

След това изразява съжалението си за хората, "които са изгубили възможността да ходят на църква", неволно или не пропускайки да спомене руските бомбардировки над граждански обекти в Украйна на 24, 25 и 31 декември.

"Но прасетата нямат вяра и вродено чувство на благодарност. Те разбират само от груба сила и пискливо настояват за храна от господарите си. На това се основава дресировката. И западните свинари ще я продължат".

Коментарът на Медведев предвидимо припомня, че преди около 80 години Германия е била управлявана от нацисти. 

"Даже неграмотната немска бабичка Бербок и редица други, които се оглеждат из европейската кочина, успяха да осъдят недопустимостта на примирието. Е, наследниците на нацистите никога не са жалели - нито хора, нито животни. Не са привикнали..."