СИМОНА РУСЕВА

Животът на шефа на Камарата на представителите на САЩ Джон Ендрю Бейнър (65 г.) е бил в опасност, предаде Си Ен Ен, цитирайки полицейски източник.

Майкъл Хойт.

Барманът Майкъл Хойт възнамерявал да отрови или застреля висшия политик републиканец. Той е работил в “Кънтри клуб” в Западен Честър, където Бейнър се отбивал за по питие. Западен Честър е в щата Охайо, често посещаван от политика. Барманът споделил през октомври м. г. с близки, че възнамерява да сложи отрова в напитка, поръчана от Бейнър. Подаден бил сигнал в полицията и кандидат килърът бил незабавно арестуван и после уволнен.

Седмица по-късно, на 29 октомври м. г., Майкъл Хойт се обадил по спешния телефон 911 и обявил, че единствен Бейнър бил виновен за уволнението му. Той споделил също, че като шофирал колата си от тонколоните чувал гласове. Те му внушавали да ликвидира Бейнър, който бил самият Сатана. Хойт се представил като Исус Христос. Той заявил също, че носел у себе си заредено оръжие и зърнел ли политика, веднага щял да го ликвидира.

Майкъл Хойт изпратил и имейл на съпругата на Бейнър - Деби, в който настоявал за среща с мъжа й.

Барманът незабвано е бил настанен в затворена психиатрична клиника. На 7 т. м. му е било повдигнато обвинение в подготовка на умишлено убийство. Във всички случаи ще се стигне до съд. Въпросът е дали Хойт ще бъде освидетелстван като дееспособен и ще отиде зад решетки или като психично болен човек. И в този случай при произнесена присъда той няма да е на свобода, а в затворническа психиатрия.

За сериозността на случая говори изявление на говорител на Бейнър, в което се изказва благодарност за бързите действия на службите за сигурност и на полицията в Охайо. Уточнява се също, че Джон Бейнър е познавал бармана от заведението, което е посещавал, но нямал спомен двамата някога да са влизали в пререкания.