Премиерът Бойко Борисов изчисли, че ако правителството му остане на власт през 2015 година, то страната ни ще спечели 5 милиарда лева. Прогнозната сметка е от интервю на министър-председателя пред "Стандарт", обнародвано от личната му интернет странища http://www.boykoborissov.bg.

През 2015 г., ако сегашното правителство е на власт, над 5 млрд. лв. европейски средства ще бъдат разплатени в България. Само това да сме направили дотук, значи си заслужаваше да направим правителство. Виждате, че надеждите на целия Европейски съюз за стабилност у нас са големи, казва Борисов в интервюто.

Той уточнява, че среща подкрепа от Европейската комисия и обяснява, че ако по-рано е имало нормални контакти с Брюксел "отдавна "Южен поток" щеше да се строи, спор няма". 

Добрата новина от разговора ми с комисаря по регионална политика Корина Крецу е, че и магистрала "Хемус" ще стане. Третият лот на "Струма" ще се случи, казва още министър-председателят.

Борисов обяснява и че тази вечер би трябвало да има повече яснота около идеята за изграждането на газов хъб край Варна. Днес зам.-председателя на ЕК и комисар по енергийния съюз Марош Шефчович е на посещение в Москва и очаква последната дума на Кремъл за "Южен поток".

За газовия хъб в типичен стил Борисов обяснява:

Много е вероятно да стане, още повече че ни беше отнет "Набуко", особено "Набуко - запад" и аз по този начин го виждам да бъде възстановен. Така че, живот и здраве!

Освен това премиерът обяснява в интервюто, че са радва и на друга добра новина, а именно, че Еврокомисията е готова да финансира изцяло газовата ни връзка към Гърция. А това са нови около 250 милиона, разкрива Борисов. Най-важното от всичко обаче било, че парите от ЕС "ще влязат в българските компании и общини и ще се реализират важни инфраструктурни проекти".